TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la ilgili şok iddialar gündeme getirildi. Komisyon Üyesi CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın dinlenmesi için oylama talebinde bulundu. Fidan’ın komisyona gelmesi halinde soracağı soruları açıklayan Çıray, şunları söyledi:

“AİLESİ ORTADOĞU’DA MI?”

“Sayın Fidan’a 15 Temmuz akşamı saat 21.25’te Beştepe’de TİKA’daki bir arkadaşının yaş günü toplantısına katılıp katılmadığını, ayrıca darbe girişiminden sonra ailesini Katar’a götürüp götürmediğini, hâlâ orada olup olmadığını, Başbakan’la son bir- bir buçuk aydır görüşüyor mu görüşmüyor mu onları soracağız. 15 Temmuz’un en karanlık anları 15:30-22:00 arasıdır. Bu iki yüksek bürokratın (Fidan-Akar) komisyona davet edilmesi gerekir.”

“MEHMET DİŞLİ DE GELMELİ”

MHP’li Mehmet Erdoğan da Çıray’ın önerisine destek vererek, “Özellikle Mehmet Partigöç ve Mehmet Dişli’yi dinleyerek, Yurtta Sulh Konseyi’ne ulaşma konusunda taleplerimiz gerçekleşmedi. MİT Müsteşarı, Genelkurmay Başkanı ve halihazırdaki kuvvet komutanlarının buraya bilgi vermesi gerekir” dedi. CHP’lilerin talebine rağmen Başkan Reşat Petek “Şu anda gündemimiz belli” dedi ve Fidan-Akar’ın çağrılması önergesini oylatmadı.