Karaman’dan 45 öğrenciye tecavüz iddiasıyla Türkiye’yi ayağa kaldıran Ensar Vakfı skandalının ortaya çıkmasından 10 gün sonra, AKP’li vekiller Ensar Vakfı’nın kitabevi açılışına katıldı. AKP’li vekiller, Ensar Vakfı yöneticileri ile birlikte dua okuyarak kitabevinin açılışı yaptı, kurdele kesti.

Deniz AYHAN / ANKARA




Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki Ensar Kitabevi açılış töreninde, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, AKP Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ve AKP İl Başkanı Yeşim Karadağ da yer aldı. Vakfın Çanakkale Şube Başkanı Sebahattin Güner’in ve Ensar Neşriyat Genel Müdürü Hüseyin Kader’in de hazır bulunduğu açılışta, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da bir konuşma yaptı.

"ENSAR BİZİZ, YOLA DEVAM"


Turan, Ensar Vakfı’na üniversiteye olan anlamlı katkılarından dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye'de maalesef ne kadar milli değerimiz ve milli kurumumuz varsa, bunlara zaman zaman çok farklı saldırılar ve çok farklı ithamlar, hepimizin üzülerek gördüğü bir gerçektir. Ensar biziz. Biz bu topraklarda Ensar'ın ne olduğunu bilen ve yardımlaşmayla öğrenciye bakmanın ne olduğunu bilen insanlarız. O yüzden Ensar Vakfına dönemsel olarak belli gerekçelerle iftira ve hakaret edilmesi ne Ensar'ı yolundan alıkoyar ne de bizim heyecanımızı yavaşlatır. Yolumuza devam edeceğiz inşallah”

Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader ise kurumun 1979'dan beri hayır hizmetini artırarak sürdürdüğünü söylerken, Türkiye çapında 165 şubesi, merkezleri, Ensar Enstitüsü ve eğitim kurumlarıyla ciddi anlamda çalışma yürüttüğünü, bugüne kadar 700'ün üzerinde eseri okuyuculara kazandırdıklarını belirtti. Konuşmaların ardından dua edildi, turuncu kurdele kesildi ve kitabevinin açılışı yapıldı.