AKSARAY Belediyesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'Paralel Yapı' soruşturması ardından kayyum atanan Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen iki eğitim kurumuna ait iki kolej ve bir yurdun ruhsatsız bölümlerini yıktı, ruhsata aykırı yerleri de mühürledi.
Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen üç eğitim kurumuna yönelik başlatılan soruşturma sonrası, eğitim kurumlarına geçtiğimiz günlerde 9 kayyum atandı. Aksaray Belediyesi de bu eğitim kurumlarından birine ait olan ilkokulun kantini ruhsatsız olduğu için iş makinesiyea yıkılırken yine aynı okulda ruhsatta 'Sığınak' olarak belirtilen ancak yemekhane olarak kullanıldığı tespit edilen bölüm de mühürlendi.
Aksaray Belediyesi Başkanı Ak Partili Haluk Şahin Yazgı, nezaretindeki ekip daha sonra yine aynı kuruma ait lisenin yine ruhsatta sığınak olarak belirtilen ancak yemekhane olarak kullanıldığı tespit edilen bölüm mühürlendi. Belediye ekipleri ile okul görevlileri arasında da zaman zaman gerginlik görüldü. Ekipler daha sonra kayyum atanan başka bir eğitim kurumuna ait yurdunda çatı katında salon olarak kullanılan ruhsata aykırı bölümleri mühürledi. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, şunları söyledi:
"Belediyemizin üzerine düşen ve bu yapıyla mücadele etmek anlamında yapılacak her şeyi sonuna kadar yapacağımızı söylemek istiyoruz. Bizim isteğimiz bu okulda çocukları olan ailelerin biran önce çocuklarını, beyinleri zehirlenen bu okullardan kurtarmasını istiyoruz. Paralel yapının bu memlekete, bu ülkeye ne kadar zarar verdiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bir an önce bu işlerin bitmesi içinde bizler bize düşen görevi sonuna kadar yapacağımızı söylemek istiyorum."


 

DHA