İngiltere'den Türkiye'ye iade edilen ve dün serbest bırakılan Kıbrıslı iş adamı Asil Nadir, İstanbul'dan KKTC'ye gitti. Nadir, 09.20'de  Atatürk Havalimanı'ndan Ercan'a hareket etti. Ercan Havalimanı VİP salonundan çıkış yapan Nadir, gazetecilere yaptığı açıklamada, söylemek istediği çok şey olduğunu ancak şu anda bir şey söylemeyeceğini ifade etti. "Ülkemin ülke olma mücadelesinde çok güzel katkılarımız olacak" diyen Nadir, "Birbirinizi çok sevin. Her şey iyi olacak" şeklinde konuştu. Nadir ilk yapmak istediği şeyin de ailesini gidip görmek olduğunu dile getirdi.




ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Nadir’in kız kardeşi Bilge Nevzat, ünlü iş adamının serbest kalmasında emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür etti.

ANNEM RAHAT UYUYACAK

Bilge Nevzat, Lefkoşa’da yaptığı açıklamada, Nadir’in (75) birkaç gün içinde Ada’ya gelmesinin beklendiğini belirterek, “Çok mutluyuz. Yurduna dönmesi kardeşim için çok önemliydi. Yıllardır savaş veriyoruz. Kardeşimin dönmesi, ülkemiz için de çok iyi olacak. Geçmiş tecrübe ve bilgisiyle bu ülkeye katkıları devam edecektir. Geçen yıl ölen annemin son dileği de buydu. Annem rahat uyuyacak” dedi.

Nevzat ayrıca tahliye süreciyle ilgili olarak 4 kişiye teşekkür borçları olduğunu da kaydetti ve “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Adalet Müşaviri Ömer Altıntaş ve aile dostları iş insanı Cankut Bagana’ya teşekkür ederim” diye konuştu.

10 YIL CEZA ALMIŞTI

Ortağı olduğu İngiltere’nin en büyük şirketlerinden Polly Peck’in iflas etmesinin ardından hakkında tutuklama kararı çıkartılan ve 1993’te kaçarak geldiği KKTC’den 2010 yılında kendi isteğiyle, adını temizlemek için döndüğü Londra’da tutuklanan Nadir; 2012′de hakkındaki 13 suçlamanın 10′undan suçlu bulunarak 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Nadir, dün gece Atatürk Havalimanı’na gelişinden sonra doktor kontrolünden geçirilmiş ve Silivri Cezaevi’ne götürülmüştü. DHA