Ali Ekber ERTÜRK/ANKARA

Şahin, “Rektör olursam yerli otomobil yapacağım” diyerek, hakkındaki özgeçmiş bilgi formuna not düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir süre önce, “Yerli oto yapacak babayiğit arıyorum’’ demişti.

Prof. Şahin, rektörlük seçimlerinde 700 oy alarak liste başı oldu. YÖK, Saray’a sunduğu listede Şahin’i liste başı yaptı. Erdoğan da sıralamaya uyarak Şahin’i, 14 Ocak’ta Rektör olarak atadı.

 ALTYAPI MEVCUT

Rektör Prof. Dr. Şahin, adaylık Bilgi Formu’nda yer alan, “Rektör adayı olduğunuz üniversite için tasarladığınız yeni projeleriniz varsa nelerdir?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Selçuk Üniversitesi’nin 40 yıllık bilgi ve tecrübesinin ilgili sektörlerin hizmetine sunulması sağlanacaktır. Özellikle Konya sanayisi ile işbirliği ortamı oluşturulacaktır. Yerli otomobil, alternatif enerji kaynakları ve laboratuvar hizmetleri alanındaki çalışmalara öncelik verilecektir.”

SÖZCÜ’YE ANLATTI

Şahin, ‘Yerli otomobil vaadini’ SÖZCÜ’ye anlattı. Prof. Şahin, "Üniversitemizde, otomotiv konusunda çok tecrübeli hocalarımız var. Onları, Konya organize sanayisindeki sanayicilerimizle buluşturacağız. Konya'da yerli otomobil için altyapı mevcut. Sadece organizasyon gerekiyor bunu da biz yapacağız" dedi.