Kayseri'de 'paralel yapı' operasyonunda gözaltına alınan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, şirket CEO'su Memduh Boydak, Yönetim Kurulu üyeleri Erol Boydak ile Murat Bozdağ, emniyetteki sorgulamanın ardından savcılığa sevk edildi.


FOTO:DHA - Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak (solda) ve şirket CEO'su Memduh Boydak'ın da (sağda) aralarında bulunduğu şüphelilerin sorgusu sürüyor.


Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri dün sabah, örgüte finans sağlandığı iddiasıyla Boydak Holding'in 4 üst yöneticisini gözaltına aldı. Boydak Holding'in Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Boydak Center'da arama yapan ekipler, bilgisayar hard diskleri ve muhasebe kayıtlarının kopyalarını aldı.

"MERHABA ARKADAŞLAR..."


Gözaltındaki Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, şirket CEO'su Memduh Boydak, Yönetim Kurulu üyeleri Erol Boydak ve Murat Bozdağ, bu sabah Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'ne getirildi. Sağlık kontrolüne getirilen 4 yönetici, gazetecilere, "Merhaba arkadaşlar, günaydın" dedi. Ardından Boydak Holding yöneticileri, ifadelerinin devam etmesi nedeniyle tekrar Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER


Öğle saatlerinde emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler ardından tutuklanmları istemiyle adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusu öncesi, hastaneye sağlık kontrolüne getirilen yöneticilerden Hacı Boydak, DHA muhabirinin, ‘Bir şey söylemek ister misiniz?’ sorusu üzerine Boydak, "Çok mutluyum" dedi. Bu arada, Boydak'ların emniyetteki sorgularında, suçlamaları reddettikleri öğrenildi.

"UMARIM DAHA FAZLA RENCİDE EDiLMEZLER"


Boydak yöneticilerinin gözaltına alındığı operasyona ilişkin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Boydak ailesi çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle, hayırseverliliğiyle bilinen bir aile. Türkiye’nin önemli sanayicilerinden. Ümit ederim ki daha fazla rencide edilmezler” yorumunda bulunmuştu.