ANNE TUTUKLANDI, MERT TOPRAĞA VERİLDİ
Aydın`ın Nazilli İlçesi`nde, oğlu 3 yaşındaki Mert`i döverek öldürdüğü öne sürülen 26 yaşındaki Aysel Erdoğan, sevk edildiği adliyede tutuklandı.
İzmir Adli Tıp Kurumu morgundan alınan küçük Mert`in cenazesi ise Aydın`ın Nazilli İlçesi`ne getirildi ve ikindi namazının ardından Eğriboyun Mezarlığı`nda toprağa verildi. MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu`nun da katıldığı cenaze töreninde Mert`in babası Akın Erdoğan, güçlükle ayakta durabildi.
MHP Milletvekili Depboylu, cenaze sonrası çocuk ölümleriyle ilgili konuştu. Bir ülkede çocuk ölümleri ve cinayetleri varsa o ülkede yapılması gereken çok şeyler olduğunu söyleyen Depboylu, "Meclis`te boşanmaların önüne geçebilmek için bir araştırma komisyonu kuruldu. Bu konuda ben de araştırma önergesi vermiştim kabul edildi. Anne böyle bir şeyi nasıl yaptı? Ruh sağlığı yerinde miydi? Burada ailenin parçalandığını da görüyoruz. Daha iki gün önce küçük bir çocuğumuzu teröre kurban verdik. Bir ülkede eğer tabutlar küçülüyorsa sözün bittiği noktadır. Menfaatlerin bir kenara bırakılıp, tüm çocukların güvenliğinin ön plana alınması gerektiği bir dönemdir" dedi.
Bir annenin böyle bir suçu işlemiş gerçekleştirebilmesi için ruh sağlığını yitirmiş olmasını gerektiğini söyleyen Depboylu, çocukların ilk önce Sosyal Hizmetler Müdürlüğü`ne teslim edilmesinin ardından tekrar anneye verilmesi konusunda ise "Belki mevzuatlardan kaynaklanan bir boşluktan dolayı aile şiddet uygulasa da aileye geri veriliyor. Çocuklar, nihayetinde bu konuyu inceleyecek olan bakanlık müfettişleri de vardır" dedi.

DHA