Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu bugün eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ve gazeteci Hüseyin Gülerce'yi dinleyecekti. Saat 11:00'da mesaisine başlayan komisyonun çalışması ise Gülten Kışanak tartışması yüzünden yarım kaldı.

KIŞANAK İÇİN AÇIKLAMA YAPMAK İSTEDİLER


HDP'li milletvekilleri komisyon toplantısı başlamadan önce dün gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gülten Kışanak ile ilgili açıklama yapmak istediler.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


Komisyon başkanı Reşat Petek ise söz almak isteyen HDP'li vekil Mithat Sancar'a izin vermedi. Bunun üzerine HDP'li vekiller ile komisyon başkanı Petek arasında sert tartışmalar yaşandı. Mithat Sancar "siz söz vermiyorsanız ben basın mensuplarına konuşacağım" deyip kameralara döndü. Bunun üzerine ise Petek kameramanların dışarı çıkarılmasını istedi. Sancar'a hitaben Petek "Basın toplantısı yapacaksanız toplantı odasında yapamazsınız. Gidin basın toplantısı odasında yapın" dedi.

FOTO:SÖZCÜ - Komisyon başkanı Reşat Petek'e tepki gösteren HDP'li vekiller daha sonra salonu terk etti. FOTO:SÖZCÜ - Komisyon başkanı Reşat Petek'e tepki gösteren HDP'li vekiller daha sonra salonu terk etti.


CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise “Aynen darbeciler gibi davranıyorsunuz. Komisyon çalışmalarına darbedir bu tutumunuz” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, içtüzük gereği konuşma hakkının verilmesi gerektiğini vurguladı ve “Artık nefes alamaz hale geldik. Konuşma hakkımız var, engellenemez” dedi. Petek ise “Biz burada şov yapılmasına izin vermeyiz. Bu FETÖ’nün işine yarar. İçtüzük ne gerektiriyorsa onu yaparız” dedi.

HDP'li de "darbe girişimini araştıracak olan komisyon darbe yapıyor.  Gülten Kışanak dün burada komisyona bilgi verdi, sonra Diyarbakır'a gidince gözaltına alındı" diye bağırarak salonu terk ettiler.

 


 HÜSEYİN GÜLERCE: FETULLAH GÜLEN SORDU; NUH METE YÜKSEL'İN ZAAFI OLARAK NE TESPİT ETTİNİZ



HDP'li vekillerin salonu terk etmelerini ardından TBMM Darbe Araştırma Komisyonu mesaisine kaldığı yerden devam etti. Komisyonda bugün ilk olarak eski Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce dinlenildi. Hüseyin Gülerce, Darbe Komisyonu'na Fetullah Gülen ile olan ilişkilerini ve FETÖ'yü anlattı. Gülen cemaatini legal ve legal olmayan dönem olarak ikiye ayıran Gülerce, legal haliyle isteyerek bu grubun içinde yer aldığını söyledi.

gulerce-huseyinEMEKLİ YARBAYDAN ÖĞRENMİŞ

Gülen'in gerçek yüzünü 1,5 yıl önce Yalova feribotunda yanına gelen bir jandarma emekli yarbaydan öğrendiğini söyleyen Gülerce, "Bu yarbay bana teğmenliğinden beri kendisini bir abiye zimmetlediklerini söyledi. Her hafta bu aniye rapor verdiğini söyledi. Bütün bu raporlar Pensilvanya'ya gidiyor" dedi. Örgütün, kendini gizleyebilmesi için bir kaymakama "şaraba tuz atıp içerseniz dinen sakıncası yok' dediğini ifade eden Gülerce, "Bunlar tuvaletteki fayansa el sürerek abdest almayı kabul etmiş insanlar" dedi.

"SAVCI YÜKSEL'İN ZAAFLARINI BULUN"

Emniyet mensuplarının, Fethullah Gülen'i Altunizade'deki yerinde yaptıkları ziyarette, savcı Nuh Mete Yüksel ile ilgili ne yapacaklarını sorduğunu söyleyen Gülerce, "Gülen zaafı olarak ne tespit ettiz? diye soruyor. Polisler 'oara ve kadın' diyorlar. Gülen de, 'Hangisinden hızlı sonuç alacaksanız onu yapın' diyor" diye konuştu. Bu sözler üzerine komisyon üyeleri Gülerce'ye bu olaya bizzat şahit olup olmadığını sordu. Gülerce de başkasından duyduğunu söyledi.




 

İLGİLİ HABERGültan Kışanak gözaltına alındıGültan Kışanak gözaltına alındı