0549 807 27 99 numaralı Sözcü WhatsApp İhbar Hattı'na ulaşan öğrenciler "Biz bunu mu hak ediyoruz?" diye soruyor. Öğrencilerin isyanı ise küflü yiyeceklerin kendilerine yedirilmek istenmesi. İhbar Hattı'na ulaşan öğrenciler küflü yiyeceklerin fotoğraflarını da göndermiş. Dahası yemek yememe eylemi başlatmışlar. İddialarına göre, eyleme devam edenler yurt yönetimi tarafından yurttan atılmak ile tehdit edildi. Yaptıkları protesto hakkında duyuru yapan öğrencilerin yurttan kovulmamak için maske takmaları da dikkat çekti. Yurtta yaklaşık bin 200 civarı öğrencinin kaldığı öğrenildi. 


Turgut ERAT / İSTANBUL

"SÖZCÜ LÜTFEN SESİMİZ OL"


İhbar, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun İstanbul Maçka'da bulunan Abdi İpekçi Erkek Öğrenci Yurdu'ndan geldi. Öğrenciler yaşadıklarını şu cümlelerle anlattı: "Merhabalar. Ben istanbul KYK Abdi İpekçi Yurdu'nda kalıyorum. Sorunum şu; yurdumuzun yemekhane işletmecisi bu sene değişti ve oldukça kötü bir hizmet vermekte. Öncelikle kötü hizmeti açmak isterim; küflü, tarihi geçmiş ve bayat ürünler satılıyor. Zehirlenen arkadaşlar oldu. Yemeklerin fiyatı dışarıdaki lokantalarla yarışıyor. Marketlerde 50 kuruş olan su 80 kuruştan alınıp 85'e satılıyor gibi gösteriliyor. Diğer ürünlerde de bu durum var. Hepsinin altında da müdürün imzası var. Şikayet işlemlerini müdür işleme koymuyor ve yurttan atmakla tehdit ediyor. Daha saymakla bitmeyecek. Biz de bunlara bir dur demek için geçen akşam yurttaki yüzlerce öğrenciyle bir protesto düzenledik. Ancak çoğu arkadaşımıza biz suçluymuşuz gibi yurttan atmakla tehdit ediliyor. Üç günlük bir boykot kararı aldık bu süreçte sesimiz olmanızı ve bize destek olmanızı isteriz."

KÜFLÜ PEYNİR, İÇİNDEN SAÇ ÇIKAN PİLAV, YEŞİLLENMİŞ KAŞAR!


Öğrencilerin gönderdiği fotoğraflar mide kaldıracak türden.


Temiz diye sunulan kirli kaşıklar, içinden saç çıkan pilav, küflenmiş krem peynir ve kaşar...


Yüzlerce öğrenci işte bu sağlıksız ve pis gıdaları yememek için direniyor. "Bu direniş ya düzelecek, ya yurttan atılacağız" diyor öğrenciler.