Fenebahçe'nin grubu belli oldu, Fenerbahçe'nin grubunda kimler var? Fenerbahçe'nin rakipleri hangi ülkelerden? İşte Fenerbahçe'nin grubundaki rakipler ve ayrıntıları...


FENERBAHÇE'NİN AVRUPA LİGİ GRUBU


Fenerbahçe; A Grubu’nda İngiltere’den Manchester United, Hollanda’dan Feyenoord, Ukrayna’dan da Zorya Luhansk ile eşleşti.


FENERBAHÇE'NİN GRUBUNUN EN GÜÇLÜ EKİBİ MANCHESTER UNİTED'I TANIYALIM


Grubun en güçlü takımı ise İngiliz devi Manchester United… Sir Alex Ferguson’un ayrılmasının ardından bir türlü toparlanamayan ‘Kırmızı Şeytanlar’ yeni sezona Jose Mourinho önderliğinde iyi bir başlangıç yaptı. Zlatan Ibrahimovic’i kadrosuna katarak hücum gücünü arttıran Manchester United, ligde ikide iki yaptı. Manchester United, daha önce Fenerbahçe ile 4 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda ikisini kazanan İngiliz ekibi, 2 maçta ise sahadan boynu bükük ayrıldı. Özellikle Old Trafford Stadı’nda 1996-1997 sezonunda oynanan maç unutulmazlar arasında girdi. Elvic Bolic’in golü ile deplasmanda güçlü rakibini deviren Fenerbahçe, tarihi bir zafere imza attı. Bu gol, Manchester United’ın Avrupa Kupaları’nda evinde sürdürdüğü 40 yıllık yenilmezlik serisini sona erdirdi. Sarı-lacivertli ekip aynı sezon evinde oynadığı maçta ise 2-0 mağlup oldu. Bu iki takım, şimdi de UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda karşı karşıya gelecekler. Manchester United ile Fenerbahçe arasında oynanacak maçlar, iki takımın da gruptaki kaderlerini belirleyecek. Fenerbahçe taraftarı da başta Ibrahimovic ve dünyanın en pahalı futbolcusu Pogba olmak üzere birçok yıldızı Kadıköy’de misafir edecekler.


FEYENOORD'U TANIYALIM


Geçtiğimiz sezonu 3. sırada tamamlayan Feyenoord bu sezon UEFA Avrupa Ligi gruplarına direkt katılım hakkı elde etti.
Kadrosunda Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Dirk Kuyt’ı da bulunduran Hollanda ekibi, bu sezon kendi liginde oynanan 3 karşılaşmada yenilgi yüzü göremedi ve 9 puanda lider durumda. Feyenoord, 3 maçta 8 gola atarken kalesinde hiç gol görmedi.
Giovanni van Bronckhorst yönetiminde şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak gösterilen Hollanda temsilcisinin kadrosunda Kuyt, Eljero Elia, Steven Berghuis, Nicolai Jörgensen, Jens Toornstra gibi yıldız isimler var.
Maçlarını 51.577 kişilik De Kuip Stadı’nda oynayan Feyenoord, kuruluğu 1908 olarak Hollanda’nın en eski takımlarından.


ZORYA LUHANKS'I TANIYALIM


UEFA Avrupa Ligi’nde kuralar çekildi. Fenerbahçe A Grubu’nda Manchester United, Feyenoord ve Zorya Luhanks ile eşleşti.
Fenerbahçe, Manchester United ve Feyenoord’a nazaran daha güçsüz bir takım olarak göze çarpan Zorya Luhanks, Ukrayna futbolunun yükselen değeri olarak gösteriliyor. Shakhtar Donetsk ve Dinamo Kiev’den sonra şu anda Ukrayna Premier Ligi’nin en iyi takımı olarak adlandırılıyor. Maçlarını 22 bin kapasiteli Avanhard Stadyumu’nda oynayan Zorya Luhanks, ateşli taraftarı ile tanınıyor. Geçtiğimiz sezon ligi 4. sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi’ne doğrudan katılan Zorya Luhanks, 1923 yılında kuruldu. İsmi tam 6 kez değişen Ukrayna ekibi, son olarak 1964 yılında şimdiki ismini aldı. Mütevazi kadrosuna rağmen takım oyununu sahaya çok iyi yansıtan Zorya Luhanks’ın kadrosunda ön libero Dmytro Grechyshkin, sağ açık Oleksandr Karavaev ve sol açık Ivan Petryak dikkat çekiyor. Ligde bu sezon henüz mağlubiyet yüzü görmeyen Zorya Luhanks, 5 maç sonunda topladığı 13 puanla 3. sırada yer alıyor.

İŞTE UEFA AVRUPA LİGİ GRUPLARI

A Grubu: Manchester United, Fenerbahçe, Feyenoord, Zorya Luhanks
B Grubu: Olympiakos, Apoel, Young Boys, Astana
C Grubu: Anderlecht, St. Etienne, Mainz, Qabala
D Grubu: Zenit, AZ Alkmaar, Maccabi Tel Aviv, Dundalk
E Grubu: Viktoria Plzen, Roma, Austria Wien, Astra
F Grubu: Athletic Bilbao, Genk, Rapid Wien, Sassuolo
G Grubu: Ajax, Standard Liege, Celta Vigo, Panathinaikos
H Grubu: Shaktar Donetsk, Braga, Gent, Konyaspor
I Grubu: Schalke 04, Salzburg, Krasnodar, Nice
J Grubu: Fiorentina, Paok, Sloven Liberec, Qarabag
K Grubu: Inter, Sparta Prag, Southampton, Hapoel
L Grubu: Villarreal, Steaua Bükreş, Zurich, Osmanlıspor