Mahkemenin olağanüstü tüzük kurultayı toplanması yönünde verdiği karar sonrası tansiyonun yükseldiği MHP’de şimdi de “nesebi gayri sahih” kavgası başladı. Bir TV programında, “Başparalelci Bahçeli” sözleri nedeniyle hakkında disiplin incelemesi başlatılan Meral Akşener ise, “B” planını hazırladı.

Kamil ELİBOL / ANKARA

Nesep tartışması MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan’ın 14 Nisan’da yaptığı yazılı açıklama üzerine gündeme geldi. Adan, “Partimiz, nesebi gayri sahih birtakım siyasi karakterlerin küçük akıllarına oyuncak olmayacak kadar büyüktür” dedi.

Adan’a en sert tepki Genel Başkan adaylarından Meral Akşener’in sağ kolu Musavat Dervişoğlu’ndan geldi. Daha önce Bahçeli’ye karşı rakip olan Dervişoğlu twitter hesabından Adan’ı ima ederek ağır sözler sarf etti.

Dervişoğlu, “O beyfendinin nesebi gayet sahihtir. Babası para, anası kumbaradır, Seciyesi bozuk ve seceresi şaibeli kuklalar nesep tartışması başlatacaklarına, kendi şahsiyetleri üzerinde sürdürülen maya ve meşrep problemine çözüm arasınlar” diyerek tweetler attı.

HÜLLE ADAY

Katıldığı programda, “Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu bir paralel proje ise ben de MHP için bir paralel projesiysem baş paralel bu durumda Sayın Bahçeli oluyor. Ama bu doğru değil” açıklaması nedeniyle disiplin incelemesine konu olan Meral Akşener ise kongre öncesi “ihraç” riskine karşı tedbirini aldı.

Kulislere göre, Akşener “tedbirli” ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi halinde kongrede Genel Başkan adayı olamayacak. Bu durumda Akşener “hülle” aday çıkartacak. Akşener’i temsil edecek hülle adayın Yeniçağ Gazetesi yazarları Servet Avcı olacağı iddia edildi.

BAHÇELİ’YE SORU

Akşener facebook hesabından da MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye “Sn. Devlet Bahçeli’ye soruyorum. 17/25 Aralık soruşturması bir yolsuzluk soruşturması mıdır? yoksa Sn. Erdoğan’a yapılmış bir komplo mudur?” diye sordu.

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili olarak ise, “Cumhurbaşkanı’nın MHP Genel Başkan adayı olmamdan çok memnun olduğunu sanmıyorum” dedi. Akşener il gezilerini bu hafta Hatay, Konya, Bilecik ve Bursa ile sürdürecek.