500 milyon liralık serveti ile Türkiye’nin önde gelen zenginleri arasında bulunan ve 17 Aralık Büyük Yolsuzluk operasyonunun kilit ismi olarak bilinen iş adamı Rıza Sarraf’ın (Reza Zarrab) tüm mal varlığını satışa çıkardığı ileri sürülmüştü. Ayrıca Zarrab'ın 6 yıllık eşi Ebru Gündeş’ten boşanacağı da iddia edilmişti. Ebru Gündeş'in ABD'de tutuklanan Reza Zarrab'ın yanında bulunduğu öğrenildi. Şimdi bütün bu iddialar yeniden gündeme geldi.

sozcu.com.tr 


Reza Zarrab'ın ismini Türkiye kamuoyu 17 Aralık 2013′teki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda duymuştu.


İran’da, Reza Zarrab'ın ortağı olarak bilinen Babek Zencani’ye idam cezası verilmesinin ardından, muhalefet partileri dava dosyasının getirilip Türkiye’deki bağlantıların da ortaya çıkarılmasını istemişti. ABD adalet Bakanlığı, Zarrab’ın 19 Mart’ta Miami’de gözaltına alındığını ve bu sabah da mahkeme önüne çıkarıldığını bildirdi. Zarrab’ın gözaltına alınmasının nedenini “İran’a yönelik ABD yaptırımlarını delmek, kara para aklamak ve bankacılık yolsuzluğu” olarak açıkladı.Savcılık, her üç şüpheli için ABD’yi dolandırmaktan beş yıl, ABD’nin İran yaptırımlarını ihlal etmekten 20 yıl, bankacılık sahtekarlığından 30 yıl ve karapara aklamaktan 20 yıl olmak üzere toplam 75’er yıl hapis istedi.

Tüm bu gelişmelerin ardından Finans Gündem isimli ekonomi sitesinin gündeme getirdiği Reza Zarrab'ın, önemli bir kısmı gayrimenkul olan 'mal varlıklarının tamamını' satışa çıkardığı iddiaları yeniden gündeme geldi.

500 MİLYONLUK MAL VARLIĞI


Son olarak Fındıklı’daki bir binayı 72 milyon dolara satın alan Zarrab'ın İstanbul’da 62 dairesinin, Boğaz’da bir yalısının, Boğaz manzaralı köşkünün, otelinin, fabrikasının ve çok sayıda ofis katının olduğu biliniyor. Yaklaşık 300 milyonluk gayrimenkule sahip olan Rıza Sarraf’ın 500 milyon liranın üzerinde bir servete sahip olduğu tahmin ediliyor.

İSTANBUL BOĞAZI’NDAKİ TARİHİ YALI


Zarrab’ın yalısı Beykoz Kanlıca’da 116 ada 4 parsel üzerinde yer alıyor. 350 metrekarelik yalı aynı zamanda hemen bitişikteki eşi Ebru Gündeş’e ait yalıyla komşu. İkiz yalının değerinin 30 milyon liraya yakın olduğu belirtiliyor.

Zarrab’a ait ofis katları Bahçelievler’deki Metroport Busidence Plaza’da yer alıyor. Tapuda Bakırköy Kartaltepe Mahallesi 251 ada 27 parsel üzerinde yer alan plazadaki 2 ofis katı, Zarrab’ın üzerine 25 Temmuz 2009 tarihinde kaydedilmiş. Zarrab’ın şirketi Royal Holding’in merkez adresi de burası. Gökdelen Sapphire’de yaklaşık 4 milyon liralık daire ve 1 milyon 850 bin liralık bir yazlığı bulunuyor.

EBRU GÜNDEŞ’DEN DE BOŞANIYOR İDDİASI!


Şarkıcı Ebru Gündeş ile evli olan Sarraf’ın boşanma arefesinde olduğu da magazin gündemine bomba gibi düşmüştü. Ebru Gündeş, 2010′da evlendiği, kızı Alara’nın babası Reza Zarrab ile boşanma kararı aldığı iddia edildi. Gündeş ve Sarraf’ın davayı açması konusunda avukat Şeyda Yıldırım’a talimat verdiği de iddialar arasında. Zarrab ABD'de gözaltına alındığı sırada Ebru Gündeş'in de yanında olduğu öğrenildi.

FOTO:DHA – Egemen Bağış’ın da ticareti bıraktığı iddia edilmişti.

EGEMEN BAĞIŞ DA TİCARETİ BIRAKMIŞTI


İsmi 17 Aralık yolsuzluk operasyonuna karıştıktan sonra siyasi arenadan çekilme zorunda kalan eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın ismi de geçtiğimiz günlerde “ticareti bırakıyor” haberleri ile gündeme gelmişti. Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış ile birlikte ortağı olduğu firmaları devrettiği iddia edilmişti.