– KAYSERİ'de 'Yeni Kapı Ruhu Kayseri’de Canlanıyor, 15 Temmuz Direnişten Dirilişe Gecesi' etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, 15 Temmuz gecesi darbecilerin kullandığı tankın altına yatan Metin Doğan, "Televizyonda canlı yayını izleyen vatandaşlar eğer palet altında birinin ezildiğini görürse sokağa dökülürler diye düşündüm ve o kişi ben olmak istedim" dedi.
Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'nün organize ettiği 'Yeni Kapı Ruhu Kayseri’de Canlanıyor, 15 Temmuz Direnişten Dirilişe Gecesi' etkinliği düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen geceye, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, 15 Temmuz gecesi darbeye karşı tankın altına yatan Metin Doğan, Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gecede konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “15 Temmuz gecesi 240 şehit verdik. Çok sayıda yaralı verdik ama 24 saat geçmeden bu olayı atlattık. İnşallah bundan sonra rabbim kötü olayları yaşatmasın diye dua ediyorum. Hiçbir zaman bu 15 Temmuz’u unutmayacağız” ifadelerini kullandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel ise, “15 Temmuz yeni Türkiye’nin doğum günüdür. 15 Temmuzla buradaki herkes gazidir. Bu gazi topluluğun önünde bulunmaktan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bundan sonra Allah’ın izniyle kimse darbe yapmaya cesaret edemeyecek” şeklinde konuştu.
Vali Süleyman Kamçı da, “Bugün sizlerle burada bir araya gelmenin çok önemli olduğu kanaatindeyim. Bu menfur hadiseye karşı milletimizin tek vücut olarak koyduğu mücadele, dünyanın dikkatini çekmiştir. Bizler iç ve dış tehdit karşısında birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmeliyiz. Bu vesileyle gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
15 Temmuz gecesi darbeye karşı tankın altına yatan Metin Doğan ise, “15 Temmuz gecesi spor salonundan çıkmıştım. Darbe girişimini otobüste insanlardan duymuştum. Otobüstekiler 'iyi ki oldu' diyorlardı. Darbeye karşı olanların sokağa dökülmesi gerektiğine inandım ve plan yaptım. Televizyonda canlı yayını izleyen vatandaşlar, eğer palet altında birinin ezildiğini görürse sokağa dökülürler diye düşündüm ve o kişi ben olmak istedim. Oraya vardığımda 'Ben Türk askeriyim, siz kimin askerisiniz' dedim. Bu şekilde defalarca bağırdım. Onlar bu tepkime şaşırdı. Tankın altına yatarak insanları yüreklendirdim. İnsanlar tanklara saldırmaya başladı” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından ses sanatçısı Mehmet Diker konser verdi. 

DHA