MARMARİS Dalış Merkezleri Derneği, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde hurdaya çıkan tank ve helikopterlerin yapay resif olarak kullanılması için yedi ayrı kuruma dilekçeyle başvuruda bulundu.
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden geride kalan hurda tank ve helikoter için ilginç bir talep geldi. Dalış Merkezleri Derneği, bu tank ve helikopterlerin belirli alanlarda batırılarak yapay resif olarak kullanılması için harekete geçti. Marmaris Dalış Merkezleri Derneği Başkanı Behçet Kutlu, bu konudaki taleplerini Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları'na resmi başvuru ile ilettiklerini söyledi. AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete'nin yapılan başvuruyu takip ettiklerini kısa sürede hayata geçmesi için görüşmeler yaptıklarını da vurgulayan Kutlu, şöyle dedi:
"15 Temmuz, ülkemizin tarihine kara bir leke olarak geçtiği gibi, bir yönüyle halkımızın birlik ve beraberliğine vesile olmuş ve darbecilerin çok kısa zaman içinde bertaraf edildiği, top yekun yapılan bir demokrasi zaferi haline gelmiştir. Bu kapsamda, içeride ve dışarıda ülkemiz üzerinde kötü emellere sahip olanlar bir kez daha, ülkemizin birlik ve beraberliğini bozamayacaklarını anlamışlardır. Söz konusu kalkışma hareketine karşı koyan ve bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimizi anmak, onları hiç unutmamak ve unutturmamak bizlerinde vatan borcudur. Bu kara gecenin bir bölümü maalesef Marmaris'te yaşanmıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı derdest etmek üzere gelen bu hainlere karşı koyan iki polisimiz ilçemizde can vermiş ve şehitlik mertebesine ulaşmışlardır. Bizler, Marmaris Dalış Merkezleri olarak, tüm şehitlerimizin anısına, bir daha böyle olayların yaşanmasını önlemek ve bu kara geceyi hiç unutmamak, unutturmamak adına, suyun altında da dikkat çekici izler bırakmak istiyoruz. Bu çerçevede, makamlarımızca da uygun görülmesi halinde, o geceden hurdaya ayrılan tank, helikopter ve benzeri araç veya malzemelerden bir veya bir kaçının Marmaris'te '15 Temmuz Demokrasi Şehitliği Yapay Resif Alanı' için gönderilmesi için destek bekliyoruz."

DHA