BURSA’nın merkez Osmangazi İlçesi’nde, köpek yüzünden çıkan tartışmada bıçakla iki kişiyi yaradığı iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan 30 yaşındaki Veysel Uğurcan Ceyhun, ilk duruşmada tahliye oldu.
Osmangazi İlçesi Çirişhane Mahallesi Kanalboyu Caddesi’nde, geçen haziran ayında, Veysel Uğurcan Ceyhun ve Hakan Üsküplü kendilerine ait köpekleri gezdirirken aralarında tartışma çıktı. Bu sırada Üsküplü’nün köpeği Ceyhun’un bacağını ısırdı. Ceyhun, Üsküplü ile yanında bulunan arkadaşı Oğuz Abdullah Öztürk’ü bıçakla yaraladı. Olaydan sonra tutuklanan Veysel Uğurcan Öztürk hakkında Bursa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Davanın ilk duruşmasına Veysel Uğurcan Ceyhun, tutuksuz yargılanan müşteki sanıklar Hakan Üsküplü, Oğuz Abdullah Öztürk katıldı. Olayın kendisinin ve Hakan Üsküplü’nün olay günü köpeğini gezdirirken meydana geldiğini söyleyen Veysel Uğurcan Ceyhun, “Köpek bacağımdan ısırdı. Bende köpeği bacağımdan defetmek için bıçakla müdahale ettim. Ancak, Hakan Üsküplü eğilince ona isabet etmiş. Diğer müştekiyi ben bıçaklamadım” dedi.
Olayda göğsünden 2 bıçak darbesiyle yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ameliyat olan Hakan Üsküplü, mahkemedeki savunmasında, arkadaşlarıyla birlikte boxer cinsi köpeğini gezdirirken Ceyhun'la karşılaştıklarını söyledi.
Üsküplü, Ceyhan'ın fino cinsi köpeğinin kendi köpeğine yaklaşması üzerine köpeğini çekmesini söylediğini, bunun üzerine tartıştıklarını belirterek, "Biz oradan ayrıldıktan 15-20 dakika sonra, onlar yanımıza geldi. Köpekler tekrar yüz yüze geldi. Köpeğim onların kopeğine hırladı. Veysel Uğurcan Ceyhun da kendisine saldıracağını sanınca, kavga çıktı. Köpeğime tekme attı ve kavga sırasında yere düştü. Köpeğim ona saldırmak için hamle yapınca ben de tuttum. Sonra bıçakla hamle yaptı. Köpeğimi çekince göğsümden yaralanmışım. Kavga dağılınca anladım, ambulansla Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldım. Burada ameliyat oldum ve 15 gün tedavi oldum. Bana yönelik bir hareket değildi, şikayetçi değilim" dedi.
Göğsünden bıçakla yaralanan Oğuz Abdullah Öztürk ise kavgayı ayırmaya çalıştığını, kavga ayrıldıktan sonra da yaralandığını anladığını belirterek şikayetçi olmadığını kaydetti.
Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından Ceyhun'un tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar vererek, eksik evrakın tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

DHA