Türkiye'de araç sahibi olanların ödemesi gerekn Trafik sigortası primleri ile ilgili önemli bir döneme giriliyor. Hürriyet Gazetesi yazarı Noyan Doğan'ın aktardığı müjdeli habere göre geçtiğimiz dönemelerde sigorta şirketlerinin aldığı fazla trafik sigortası primleri iade edilecek. Trafik sigortası prim iadesi 204 yılının haziran ayından 2015'in Eylül'üne kadar olan süre için yapılacak. Buna göre yaklaşık 1 milyon sürücüye ortalama 100 TL trafik sigortası primi iade edilecek.

KİMLER TRAFİK SİGORTASI İADESİ ALABİLİR?


Geçmiş yıllarda araç sahibi olup da sonradan satmış ve Haziran 2014’ten Eylül 2015’e kadarki 15 aylık sürede, yeniden araç satın alarak, trafik sigortası yaptırmış ve hasarsız sürücüler iade hakkından yararlanabilecek. Sigorta şirketleri, 15 aylık sürede satılan tüm trafik poliçelerini ve bu poliçeleri yaptıran sürücülerin geçmiş yıllara ait hasar kayıtlarını tek tek tespit edecek.
Geçmişte hasarı olmayıp da 2014-2015 arasındaki 15 aylık sürede sigortaya yüksek prim ödeyen kişilerden fazla alınan primler iade edilecek.

TRAFİK SİGORTASI PRİM İADESİ NASIL ALINIR?


Şirketler, tespit ettikleri bu sigortalıları, TC kimlik numaraları ile birlikte hem kendi internet sitelerinden hem de Sigorta Bilgi Merkezi’nin (SBM) internet sitesinden
duyuracak. kriterlere uyan sigortalılar, şirketlerden ve SBM’den iade hakkı olup olmadığını takip edebilecek.

Duyuru işlemi 31 Temmuz’dan itibaren başlayacak. İadeler ise yine 31 Temmuz’da başlayacak ve iki yıl sürecek. Para iadesi sigortalının belirttiği banka hesap numarasına ya da yine sigortalının
kredi kartına yapılacak. Daha açık bir anlatımla, sigorta acentelerine ya da aracılara
iade yapılmayacak.