Zeynep GÜRCANLI/ANKARA

Kuzey Kıbrıs'ta incelemelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, KKTC Cumhurbaşkan Mustafa Akıncı'ya yüklendi. Akıncı'nın Kıbrıs görüşmelerine katılan heyeti 'bilgi ve uzmanlığa' göre değil, 'siyasi görüşe' göre oluşturduğunu savunan Özdağ, Akıncı'yı " hizipçi, dar görüşlü ve dışlayıcı" olmakla suçladı.

FOTO:DHA- MHP'li Özdağ, KKTC Cumhurbaşkanı'nı "hizipçi, dar görüşlü ve dışlayıcı" olmakla suçladı.

"O UTANÇ DUVARI DEDİĞİNİZ..."


AKP'ye de yüklenen Özdağ, "AKP AB üyeliği için Kıbrıs'ı mı feda ediyor?" Sorusunu yöneltti. Özdağ, AB Bakanı Bozkır'ın yeşil hat için kullandığı "utanç duvarı" ifadesini de eleştirerek, "o utanç duvarı dediğiniz, Türk halkının kanıyla çizilmiş hattır" dedi.
Özdağ, Başika'dan Türk askeri çekilmesini de sert sözlerle eleştirerek, "Amerikan Başkanı Tükrk askerini Irak coğrafyasından çıkartıyor,  ırak coğrafyasından Peşmergeyi Türkiye'ye sokup oradan da Kobani'ye geçirtiyor. Amerikan Başkanı'nın telefonu karşısında "hayır diyemeyen Cumhurbaşkanı da "büyük reis" oluyor." diye konuştu.

Özdağ, Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD) üyeleri ile sohbetinde, Türk dış politikası konusunda MHP'nin görüşlerini paylaştı. İşte mesajları;

 "KKTC CUMHURBAŞKANI DAR GÖRÜŞLÜ, HİZİPÇİ, DIŞLAYICI..."

Kıbrıs'ta Rum tarafında deneyimli müzakerecilerden oluşan bir heyet var. Türk heyeti ise bu konularda çok deneyimsiz. Bu durum, Sayın Akıncı'nın  dar hizipçi bir yaklaşımla hareket etmesi ve konuyu bilen ama kendisi gibi düşünmeyen bir Kıbrıslı Türk uzmanı çalışmaktansa konuyu bilmeyen ama aynı ideolojik eksende düşünen insanla çalışmayı tercih etmesinden kaynaklanıyor. Akıncı farklı görüşlere tamamen kapalı. Siyasette de, insani ilişkilerinde de, insanları dışlayan bir tarzı olduğu anlaşılıyor

"AKP'NİN BAKANI TÜRK KANIYLA ÇİZİLMİŞ HATTA, "UTANÇ DUVARI" DEDİ "

AB Bakanı Volkan Bozkır utanç duvarı diyor. O yer Türk  askerinin kanıyla çizilmiş hat. Siz hangi ülkenin bakanısınız ve hangi tarihi bilgiyle hareket ediyorsunuZ?
Kıbrıs'ta yaşayan, çalışan ve artık vatandaşlığı haketmiş olan binlerce kişiye, orada doğan bebeklere nüfus cüzdanı verilmiyor. Türkiyeye dönüşleri teşvik ediliyor. Nijerya ve vietnam'dan işgücünü doldurmak için insan geliyor.

"AKP, MAVİ MARMARA'DA ÇOCUKLARI ÖLEN AİLELERE, İSRAİL'E NASIL İHTİYACIMIZ OLDUĞUNU ANLATSIN..."

İsrail'le "kontrollü gerginlik" politikası izlendi. Ancak Mavi Marmara'dan sonra bile ekonomik ilişkilerde en ufak bir olumsuz gelişme olmadı.
Biz MHP olarak dış politikanın realist zeminde gerçekleştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz, Türkiye'nin ebedi dostlarının düşmanlarının değil, Türkiye'nin çıkarları olduğunu düşünüyoruz.  Şimdi  AKP hükümeti çocuklarını Mavi Marmara'da kaybeden ailelere İsrail'e neden ihtiyaç duyduğumuzu izah etmek durumundadır.

 "ABD BAŞKANI'NIN TELEFONUNA "HAYIR" DİYEMEYEN CUMHURBAŞKANI  "BÜYÜK REİS" OLUYOR..."

Irak'taki Başika askeri üssünde Türk askerinin bulunmasını milli menfaatlerimiz gerektiriyorsa askerlerimizi neden çektiniz? Eğer Başika'da Türk askerinin olması milli menfaatlerin gerektirdiği husus değilse neden yolladınız? Milli menfaatlerimiz gerektiriyorsa bir yere girersek abd başkanının telefonuyla geri çıkartmazdık.
ABD Başkanı'nın telefonu  daha önce de Peşmergeyi Türkiye'ye soktu. Bu utanç vericidir. Amerikan Başkanı Tükrk askerini Irak coğrafyasından çıkartıyor,  ırak coğrafyasından Peşmergeyi Türkiye'ye sokup oradan da Kobani'ye geçirtiyor. Amerikan Başkanı'nın telefonu karşısında "hayır diyemeyen Cumhurbaşkanı da "büyük reis" oluyor.
geçirtİyor, amerikan balkanının telefonu karşısında hayır dşyemeyen cb de büyük reis oluyor.

" SÜNNİCİ DEĞİL, SELEFİCİ DIŞ POLİTİKA İZLİYORLAR"

AKP,  2011 sonrası Arap sokaklarının gazına gelen ve gittikçe selefici, dikkat edin Sünni demiyorum selefici diyorum,  bir zemine kayan dış politika.

"ORTADOĞU KONUSUNDA İLKOKUL BİLGİSİ VE LİSE HEYECANINA DAYANAN DIŞ POLİTİKA"  

Ortadoğu konusunda ilkokul bilgisine fakat lise heyecanına dayanan dış politika yapımı Türkiye'nin başını ciddi belalara sokmuştur. Ankara katliamı  AKP'nin Ortadoğu politikasının doğrudan bir sonucudur.

"İRAN-SUUDİ GERGİNLİĞİNDE SARAY İLE AKP HÜKÜMETİ FARKLI" 

İran ve Suudi Arabistan arasındaki son gerginlik konusunda Saray ve AKP hükümeti arasında farklılık ortaya çıkıyor. Hükümet gerginlikte yatıştırıcı ve taraf tutmaz bir yaklaşım sergilemeye çalışırken, Cumhurbaşkanı devreye girdi ve bunu sonlandırdı. Cumhurbaşkanı açıkça selefici vahhabici dış politika çizgisini burada da devam ettiriyor ve bir din adamının idam edilmesini çok net bir şekilde meşru gösteriyor. Bangladeş'te bir din adamı idam edildiğinde, AKP hükümeti de, Cumhurbaşkanı da devreye girmişti.
Din adamı Sünni olursa sorun var, ama Şii bir din adamı idam edilirse bu oranın iç meselesi oluyor. Bizim, Türk dış politikasındaki "selefici-vahhabici"diye eleştirdiğimiz tutumun somut göstsergesidir bu."

"PKK KIRMIZI ÇİZGİYİ AŞTI, HÜKÜMET TÜRK MİLLETİNE YALAN SÖYLEDİ"

Suriye'de Cerablus ile Azez arasındaki alan, hem Afrin dağı bölgesinde,  hem de Cerablus'un altından, PYD'nin  son saldırılarıyla ihlal edilmeye başlandı. Vu hğk kırmızı çizgisiydi. AKP hükümeti, Türk milletine yalan söyledi, "bölgeye girenler Araplardı"diye. Bölgeye girenler doğrudan PKK Ve internet üzerinden hükümetle doğrudan alay ediyorlar. Cumhurbaşkanı, sınırımızdan 70 km aşağıdaki bir bölgede gerçekleşen bir olayla ilgili elimizde bilgi olmadığını söylüyor.