Zeynep GÜRCANLI/ANKARA

Ankara saldırısının olduğu 37 kişinin hayatını kaybettiği gün televizyonlara çıkıp, "terörle yaşamaya alışmalıyız" diyen Yeni Şafak Gazetesi Ankara temsilcisi Abdülkadir Selvi'ye tüm Türkiye'den büyük tepki gelmişti. Ancak daha yandaş gazeteciye tepkiler bitmeden, benzer bir açıklama da, Türkiye'nin en önemli adli kurumlardan birinin başındaki kişiden, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'ten geldi. Cirit de yandaş yazarlar ve hükümetin önde gelenleri gibi, Ankara saldırısı konusunda "ülkemiz terörle yaşamak durumunda" dedi.

FOTO:DHA/Arşiv - Yargıtay Başkanı Cirit "Maalesef bu terörle ülkemiz yaşamak durumunda" dedi.


Yargıtay Başkanı Cirit yenilenen Yargıtay Başkanlığı kütüphanesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada aynen şöyle dedi; "Maalesef bu terörle ülkemiz yaşamak durumunda. Ama terörü amaçlayanlar, terörden istedikleri amacı düşünenler, şunu bilsinler ki hiçbir zaman terörde amaçladıklarını gerçekleştiremeyeceklerdir. Milletimizin birlik ve dirliğiyle, devletimizin gücü ve kudretiyle terör ve terörün arkasındaki güçler mağlup olacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ebediyen yaşayacaktır." Ankara'daki terör saldırısının milletin birliğine, bütünlüğüne ve demokrasiye karşı yapıldığını söyleyen Cirit, "Bunu şiddetle lanetliyoruz ve kınıyoruz" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ


Türkiye'nin en önemli kurumlarından birinin başındaki kişinin, yandaş yazarlar ve hükümetin olay sonrası yaptığı gibi "teröre alışmalıyız" demesi sosyal medyada çok eleştirildi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da olay gecesi ekranlara çıkarak 'teröre alışmalıyız' diyen yandaş yazar Abdülkadir Selvi'nin sözlerine tepki göstermişti. Kılıçdaroğlu “Terörle yaşamaya alışmalıyız diyorlar halka. İyi de niye alışmalıyız? Bir beceriksizliği halka fatura etmenin anlamı nedir? Bunu ahlaki bir yönü var mıdır? Hangi gerekçeyle siz TV’ye çıkıp “terörle yaşamaya alışmalıyız” diyorsunuz. Beceriksizliğin üzerini örtüyorsunuz. Aydın diye geçiniyorsunuz .TV’lere sizi, ‘beceriksizliği kapatmanız’ için değil, sorunu nasıl çözeriz diye anlatmanız için çıkarmaları lazım" diye konuşmuştu.