E okul mobil uygulamaları bilgisayar üzerinden yapılan e okul girişi gibi mobil uygulamalar üzerinden de aynı şekilde giriş yapılabilmektedir. Mobil uygulamalar farklı işletim sistemlerine ve hizmetlere göre çeşitlendirilmiş durumdadır. Bu kapsamda mevcut kullanımdaki mobil uygulamalar şöyledir:

1. E-Okul Mobil (İl/İlçe/Kurum/Öğretmen) IOS Uygulaması
2. E-Okul Mobil (İl/İlçe/Kurum/Öğretmen) Android Uygulaması
3. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Android Uygulaması
4. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi IOS Uygulaması

Sorgulama blog sitesindeki e okul giriş yazısında belirtildiği gibi kişilerin mobil uygulama konusunda da giriş yapması gerekmektedir. Mobil olarak giriş yapılan ekranın bir örneği ise şöyledir;



Sorgulama sitesindeki e okul öğrenci girişi yazısındaki ve resimde görüldüğü gibi kişilerin giriş yapması için her platform ve uygulamada TC kimlik numarası ile öğrencinin okul numarası kullanılmalıdır. Giriş bilgilerinin doğru bir şekilde girilmesinin ardından sisteme erişim sağlanabilir. Erişim sağlandıktan sonra açılan menü üzerinden seçimler yapılarak kolay bir şekilde bilgi alınabilir.

MEB Personel IOS Uygulaması

Cep telefonları ile uyumlu uygulamalar arasında MEB personel iOS uygulaması da bulunmaktadır.
MEB personel iOS uygulaması, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan personellerin işlemlerinin yapılması ve bilgilerin kontrol edilmesi amacıyla oluşturulmuştur.  Bu bakımdan gerek personeller gerek personel yönetiminde görevli kişiler MEB personel iOS uygulaması aracılığı ile işlemlerini mobil olarak dahi yapabilmektedir.

Gerek MEB personel iOS uygulaması gerekse de diğer mobil uygulamalar için kişilerin mobil uygulama marketlere giriş yapması gerekmektedir. Mobil uygulama marketlerde Mili Eğitim Bakanlığı güvencesi ile resmi olarak uygulamalar ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulmaktadır.