Bu yeni ‘SUV’u tercih edecek kişiler, pek çok açıdan otomobillerinin görünüşünü kendi arzularına göre değiştirebiliyor. Döşeme serisine göre değişiklik gösteren ek parçalarla, bu SUV’a sportif ya da tipik bir off-road görünümü kazandırılabiliyor. Tüm motor modellerinde altı vitesli manuel şanzıman ve 7 vitesli S tronik çift kavramalı şanzıman seçeneği sunuyor.

KULLANIMI KOLAY


Bu aracı kullanmak hem basit hem de ergonomik. MMI ekranı standart olarak gösterge panelinin üst kısmında yer alıyor. Boyutu, sipariş edilen bilgi-eğlence sistemine göre değişiyor.

Audi sanal kokpit, okuması kolay analog göstergelere bir alternatif olarak sunuluyor. Audi sanal kokpit, okuması kolay analog göstergelere bir alternatif olarak sunuluyor.


MMI dokunmatik özelliğine sahip MMI navigation plus, bilgi-eğlence modelleri arasında en gelişmişini temsil ediyor. Menü yapısı ve döner/basmalı kontrol düğmesi üzerinde yer alan, kaydırma ve yakınlaştırma/uzaklaştırma işlevlerinin yapılmasını sağlayan dokunmatik alan kullanımı da keyifli bir hale getiriyor. Bu akıllı dokunmatik alan üzerinde, sistemde istenilen işleve ulaşmak için hedefle ilgili az sayıda birkaç karakterin girilmesi yeterli oluyor.

FİYATI AÇIKLANMADI


Almanya’daki ana üretim merkezi Ingolstadt’ta üretilen Q2, Türkiye’de kasım ayından itibaren satışa sunulacak. Yetkililer, “Aracın Türkiye pazarı için satış fiyatı ile ilgili olarak üretici ile görüşmeler devam etmekte ve satış fiyatına ilişkin kesinleşmiş bir bilgi henüz bulunmamaktadır” açıklamasını yaptı.

Sürücü yardım sistemleri, Q2’yi segmentinin üzerinde konumlanan bir kompakt SUV yapıyor ve çok yönlü performans sunuyor. Audi pre sense front, radar sistemini kullanarak, yaya geçişleri ya da otomobilin önündeki araçtan kaynaklanan tehlikeli durumları tespit edebiliyor. Sistem, sürücüyü uyarıyor ve gerekli olması halinde düşük hızlarda otomobili durdurana kadar fren yapıyor.

BAGAJ BÖLMESİ 405 LİTREYE KADAR YÜK ALIYOR


Opsiyonel özellikler arasında otomatik açılıp kapanan bagaj kapağı yer alıyor. Opsiyonel özellikler arasında otomatik açılıp kapanan bagaj kapağı yer alıyor.


Dış gövdenin sıkı ve köşeli tasarım dilini devam ettiren Q2’nin iç mekanı ise beş kişilik. Dört kapı da oldukça geniş açılarak, otomobile rahatlıkla girilebilmesini sağlıyor. Görüş alanı oldukça iyi olmakla birlikte sürücü ve öndeki yolcunun oturma pozisyonları da sportif bir yapıda. 12.3 inçlik ekranı, çok ayrıntılı ve parlak grafiklere ve biri takometre ile hız göstergesine, diğeri de bilgi eğlence ve/veya navigasyon verilerine odaklanan iki farklı ekran moduna sahip.

Bagaj bölmesi 405 litreye kadar yük alabiliyor ve bagaj kapasitesi arka koltuklar katlandığında 1.050 litreye kadar çıkıyor. Orta kısım da ayrıca kayak malzemeleri ya da raf taşımaya uygun dikey yükleme yapılmasına olanak sağlayacak şekilde geniş tasarlanmış bulunuyor.

Q2’nin yüksekliği 1.51 metre, genişliği ise 1.79 metre. Çıkıntıların kısa tutulmasıyla birlikte aracın uzunluğu da 4.19 metre; aks mesafesi ise 2.60 metre oldu. Bu da, otomobilin herhangi bir park alanına rahatlıkla sığabileceğini gösteriyor.