Hindistan'a geçen ay getirilen Abdulati sadece bir ay içinde diyetle 100 kilo verdi ve ameliyata hazır hâle geldi.

7 Mart'ta laparoskopi yöntemiyle mide ameliyatı geçiren Abdulati'nin doktoru, operasyonun çok başarılı geçtiğini ve hastanın vücudunun sıvı gıdaları kabul etmeye başladığını ifade etti.

Mumbai Saifee Hastanesi yetkilileri, Abdulati'yi üç yıl içinde 100 kilonun altına düşürmeyi hedeflediklerini söylüyor. Ameliyat sonrası Abdulati'nin daha da hızlı kilo vereceği öngörülüyor.

Ailesi 36 yaşındaki Abdulati'nin ameliyat için 25 yıl aradan sonra ilk kez evinden çıktığını söyledi.

[old_news_related_template title="'Dünyanın en kilolu kadını' ameliyat olacak" desc="500 kiloluk ağırlığıyla dünyanın en kilolu kadını olduğu tahmin edilen İman Ahmed Abdülati adlı Mısırlı kadın, mide ameliyatı için İskenderiye'den Hindistan'ın Mumbai kentine getirildi. Abdulati'nin üç senede 300 kilo vermesi planlanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/65etwqygdabbabab2131.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/dunyanin-en-kilolu-kadini-ameliyat-olacak-1675036/"]

 

Doğduğunda 5 kiloydu


Annesi ve kız kardeşi tarafından bakılan Abdulati, 11 yaşındayken kilosunun birden artması nedeniyle inme geçirmiş ve yatağa mahkum olmuş.

Doğumunda fil hastalığı teşhisi konan Abdulati'nin sağ kolu ve sağ bacağı tutmuyor.

Ancak ameliyatı gerçekleştiren cerrah Muffazal Lakdawala, daha önce Abdulati'nin kilolarının lenf ödeminden kaynaklandığına inandığını söylemişti.