Türkiye ekonomisi zor bir dönemden geçerken enflasyon vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. En düşük dereceli memura ocak ayında yapılan 70 TL'lik zam daha yılın üçüncü ayında eridi.

Hal böyle olunca vatandaş mutfaktan da kısmaya başladı. Ve makarna gibi temel gıda malzemelerine yöneldi. 2016 yılında Türkiye'nin makarna tüketimi kişi başına 8.5 kilogramla rekor kırdı. 2015 yılında Türkiye kişi başına 7.4 kilogram makarna yiyordu.

[old_news_related_template title="Makarna şişmanlatmıyor iddiası ses getirdi" desc="İtalya'da yapılan araştırma makarnanın şişmanlattığı iddiasını çürüttü" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/07/makarna.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/saglik/makarna-sismanlatmiyor-iddiasi-ses-getirdi-1305000/"]

Sozcu.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu makarnanın sağlıklı bir ürün olarak vatandaşa doğru anlatılmasının ve makarnanın ekonomik bir yiyecek olmasının tüketimde rekor getirdiğini söyledi.

'4 KİŞİLİK BİR AİLE DOYABİLİR'


Külahçıoğlu, “Derneğimiz etkin çalışmalar yaptı. Gazi Üniversitesi'nden diyetisyenlerle birlikte halkımıza makarnanın sağlıklı bir ürün olduğunu anlattık. Sağlık Bakanlığı'mızla yaptığımız çalışmalarda obeziteye karşı tüketilmesi gereken ürünler arasında makarna da yer aldı” diye konuştu.

[old_news_related_template title="Makarnayı restoranlar büyütür" desc="Toplam 1.3 milyon tonluk üretimle İtalya ve ABD’den sonra dünyanın üçüncü büyük makarna ülkesi olan Türkiye’de tüketime restoran menülerinden destek geldi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/07/12-9.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/makarnayi-restoranlar-buyutur-1309125/"]

İçinde bulunduğumuz ekonomik koşulların makarna tüketimine de etkisi olduğunu ifade eden Külahçıoğlu, “Makarnanın ekonomik olması da bu yıl rekor kırılmasında etkili oldu. 4 kişilik bir aile bir paket makarnayla doyabilir” diye konuştu.