AKP Genel Başkan vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuştu.

Konuşmasının başında ABD'ye yaptığı ziyareti anlatan Başbakan Yıldırım "ABD Başkan Yardımcısı Pence ile ülkemizin hassas olduğu bütün konuları masaya yatırdık. FETÖ mensuplarının yargılanmasının Türkiye için hayati öneme sahip olduğunu altını çizerek söyledik. 15 Temmuz'un faili FETÖ liderinin geriye verilmesi konusunda kırk dereden su getirilmesinin ne alemi var? 250 şehidimiz var daha ne delili soruyorunuz." dedi.

AKP'NİN ATATÜRKÇÜLÜK AÇILIMI


Kamuoyunda 'AKP'nin Atatürk açılımı' olarak isimlendirilen son çıkışına da değinen Yıldırım "Birileri Hala Atatürk'ü tekellerinde görmeye devam ediyor. Ak Parti kurulduğu günden beri Anıtkabir'e gidiyor. 10 Kasım törenlerine de katılıyor. Atatürk hiçbir siyasi kurum ya da kuruluşun tekelinde değildir. Atatürkçülük lafla olmaz." diye konuştu.

BBC TÜRKÇE'NİN RAKKA HABERİ İÇİN: NELER OLMUŞ NELER...


Başbakan Yıldırım, BBC'nin özel haberinde yer alan "250 IŞİD militanı ve ailelerinin, ABD-İngiltere öncülüğündeki koalisyon ile Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) ortak operasyonuyla Rakka'dan güvenli bir şekilde Türkiye'nin de aralarında bulunduğu ülkelere tahliye edildikleri" yönündeki bilgi için ise  "Neler olmuş neler... Rakka'da DEAŞ'lıları temizlemek yerine silahlarıyla Rakka'dan çıkmaları için destek olmuşlar. Silahlarıyla serbest bırakılan DEAŞ mensupları başta Türkiye olmak üzere dünyanın her tarafında yeni masumların katline sebep olacaklar. Bu mu stratejik ortaklık." diye tepki gösterdi.

[old_news_related_template title="İşte Başbakan'ın bahsettiği o haber: Rakka'daki gizli anlaşma böyle ortaya çıktı" desc="BBC'nin özel araştırması, 250 IŞİD militanı ve ailelerinin, ABD-İngiltere öncülüğündeki koalisyon ile Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) ortak operasyonuyla Rakka'dan güvenli bir şekilde tahliye edildiğini ortaya koydu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/isid-3.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/rakkadaki-gizli-anlasma-boyle-ortaya-cikti-2089497/"]
IŞİD'den arındırılan bölgenin PKK'nın uzantısı olan PYD'ye bırakıldığını hatırlatan Başbakan "Bölgeden bir terör örgütü çıktı, baştka terör örgütü oraya yerleşti. Türkiye bir kez daha haklı çıktı." diye konuştu.

"AK PARTİ OLARAK İSMAİL BEY'İN YANINDAYIZ"


Başbakan Binali Yıldırım grup salonu çıkışında da gazetecilerin sorularını yanıtladı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yeniden bu koltuğa aday gösterilmesine ilişkin bir soruya Başbakan "TBMM Başkanı İsmail Kahraman, ikinci dönem için de aday oldu AK Parti olarak İsmail beyin yanındayız. Başarılar diliyoruz hayırlı uğurlu olsun" diye yanıt verdi.