Cumhuriyet Davası'nda ara karar bugün açıklandı. Mahkeme heyetinin verdiği karara göre; Musa Kart, Bülent Utku, Önder Çelik, Hakan Karasinir, Turan Günay, Mustafa Kemal Güngör ve Güray Öz tahliye edildi. Akın Atalay, Kadri Gürsel, Murat Sabuncu ve Ahmet Şık’ın ise tahliye talepleri reddedildi.

Mahkeme heyetinin vermiş olduğu karar sosyal medyada tepki gördü. CHP'li vekil Eren Erdem, verilen karar sonrası 'Bütün gazetecilere özgürlük! Tutukluluğun devamı tamamen siyasi ve intikam kokan bir karardır. Cumhuriyet'e özgürlük istiyoruz...' dedi. CHP'li Gürsel Tekin ise verilen karara 'Ortada suç yok, suçlu yok, tutukluluğa devam kararı var. Kahrolsun İstibdat yaşasın hürriyet...' diyerek tepki gösterdi.

[old_news_related_template title="Son dakika... Cumhuriyet davasında 7 tahliye kararı" desc="Cumhuriyet davasında bir buçuk saat aradan sonra Musa Kart dahil 7 kişiye tahliye kararı çıktı. Ahmet Şık'ın da aralarında bulunduğu 4 kişinin tahliye kararı reddedildi. Cumhuriyet davası 11 Eylül'e ertelendi ve bilirkişi oluşturulmasına karar verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/cum.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-tum-gozler-caglayanda-cumhuriyet-davasinda-karar-gunu-1949949/"]

İşte sosyal medyada verilen karara gösterilen tepkiler: