MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programa katılarak, şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli programlara katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere karayoluyla memleketi Sivas'a geldi. Bakan Yılmaz ilk olarak, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yılı dolayısıyla Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen çelenk sunma programına katıldı. Programa Bakan Yılmaz ile birlikte Sivas Valisi Davut Gül, Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Burada ilk olarak askerlerin kişisel eşyalarının sergilendiği Şehitler Müzesi'ni gezen Bakan Yılmaz, şeref defterinee, "Bizlerin bu vatanda özgür ve başı dik olarak yaşamamızı sağlayan aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Allah onların mekanlarını cennet eylesin. Şehitlik iradesi mevcut oldukça ebediyen hür yaşayacağız" yazdı.
Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıta çelenk sundu. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, "Ülkemizin bütünlüğü milletimizin birliği ve devletimizin bekası için canlarını hiçe sayan şehitlerimiz, sizler şanlı tarihimizin ölümsüz nişanelerisiniz. Ülkemizin birliğini korumak ve ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak için gösterdiğiniz kahramanlık nesilden nesile gururla aktarılacaktır. Bağrına basıldığınız vatan toprağında rahat uyuyunuz. Bizlere emanet ettiğiniz vatanımıza layıkıyla sahip çıkmak için var gücümüzle çalışıp emanetinize halel getirmeyeceğiz. Vatanımız, bayrağımız ve istiklalimiz için bu topraklar için toprağa düşmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhunuz şad olsun" ifadelerini kullandı.
Bakan Yılmaz daha sonra anıttaki şeref defterini imzalayarak şehit mezarlarına karanfil bırakarak dua etti.

DHA