BARTIN'da eski Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir'in, FETÖ/PDY davasında tutuklu yargılanmasına devam edildi. Erdemir, İskenderun'dan Bartın'a dönerken yakalandığında üzerinde bulunan '16 Temmuz' tarihli takvim yaprağıyla ilgili, 'Takvime bakarak güneşin doğuşunu öğrenmek ve 1 saat öncesinde mola vermek için yanımda taşıdım' dedi.
Eski Bartın Boğaz Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 16 Temmuz'da İskenderun'dan Bartın'a dönerken kent girişinde gözaltına alınıp tutuklandı. Sıkıyönetim listesinde Bartın Sıkıyönetim Komutanı olarak ismi geçen Mehmet Erdemir hakkında, 'Terör örgütü kurma ve yönetme', 'Anayasayı ihlal' suçlarından dava açıldı. Erdemir'in, Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'de yargılanmasına devam edildi.
Erdemir, yakalandığında üzerinde bulunan 16 Temmuz tarihli takvim yaprağıyla ilgili hakimin sorusu üzerine, 'Ben geçmişte bir deniz kazası geçirdim. İnsan metobolizmasında vücudun yorgun olduğu anlar vardır. O kazanın ardından çıktığım uzun yolculuklarda yanıma hep takvim yaprağı alırdım. O gün iskenderun’dan Bartın’a dönerken, 11 saat otomobil kullandım. Takvime bakarak güneşin doğuşunu öğrenmek ve 1 saat öncesinde mola vermek için yanımda taşıdım' dedi.
Duruşmada, dönemin Bartın İl Jandarma Komutanı olan ve şu anda Tunceli İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur, telekonferans sistemiyle tanık olarak dinlendi. Albay Tekin Aktemur, '16 Temmuz saat 11.00 gibi kendisi beni aradı hal hatır sordu. 'Ben Bartın’a geliyorum.' dedi. Sıkıyönetim komutanı olduğuna ilişkin herhangi bir konuşması olmadı' dedi.
Mahkeme, tutuklu Erdemir’in tutukluluk halinin devamına karar vererek diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

DHA