Anaların, sevgililerinin, çocukların, hiç ağlamaz denilen babaların gözyaşlarıyla ıslanır bu ülkede tabutları sarmalayan ay yıldızlı bayrak.

2010 yılında göreve başlayan Pilot Üsteğmen Abdülmuttalip Kesikbaş'ın ilk çocuklarına 6 aylık hamile olan ev kadını eşi Gizem Kesikbaş, güçlükle ayakta durabildi. 2010 yılında göreve başlayan Pilot Üsteğmen Abdülmuttalip Kesikbaş'ın ilk çocuklarına 6 aylık hamile olan ev kadını eşi Gizem Kesikbaş, güçlükle ayakta durabildi.


Ağıtlarla yürünür bu ülkede ardından tabutların...

"Vatan sağ olsun" denilir bu ülkede tabutların içindeki canlar için.

"Bu son olsun" der fidanının tabutu önünde yüreği parça parça bir ana ve ekler, "Ben yandım, başka analar ağlamasın..."

"Bir oğlum vardı, şehit verdim. Yüz oğlum olsa hepsi vatana feda" der, içinde kanayan yıkıntıları gizleyerek dimdik duran baba.

Bir yaşında, 5 yaşında, 10 yaşında, 19 yaşında, 30 yaşında çocuklar durur bu ülkede tabutların başında. O gün babasız kalırlar, acıları yüzlerinde, sıktıkları dişlerinde ve yumruklarındadır.

Şehit oğulları Ata Yağız ve Ali Yiğit ağladı, Türkiye ağladı... Onlar da son kez babalarına böyle baktılar. Şehit oğulları Ata Yağız ve Ali Yiğit ağladı, Türkiye ağladı... Onlar da son kez babalarına böyle baktılar.


Ve henüz doğmamış çocuklar bile gider cenaze törenlerine bu ülkede.

Örnek değil, acı öyle çoktur ki say say bitmez. Gazete arşivleri orada.

Şehit eşi, henüz doğmamış çocuğuna sarılıp son kez böyle baktı yavrusunun kahraman babasına... Şehit eşi, henüz doğmamış çocuğuna sarılıp son kez böyle baktı yavrusunun kahraman babasına...


Acıların en yenisi Amasya'da yaşandı. Şırnak'taki helikopterde şehit düşen Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş'ın henüz dünyaya gelmemiş kızı-oğlu... O da babasının cenazesinde, bayrağa sarılı tabutunun önündeydi.

Şehidin eşi Gizem, bir eli karnındaki yavrusunda, bir eli sevdiceğinin tabutunu okşadı, sevdi, öptü, kokladı. Şehit Üsteğmen ile doğmamış yavrusu arasında yürek sızlatan bir köprü kurdu.

2010 yılında göreve başlayan Pilot Üsteğmen Abdülmuttalip Kesikbaş'ın ilk çocuklarına 6 aylık hamile olan ev kadını eşi Gizem Kesikbaş, güçlükle ayakta durabildi. 2010 yılında göreve başlayan Pilot Üsteğmen Abdülmuttalip Kesikbaş'ın ilk çocuklarına 6 aylık hamile olan ev kadını eşi Gizem Kesikbaş, güçlükle ayakta durabildi.


Dünyalar güzeli Gizem, okşadıkça tabutu şehit Üsteğmenin ruhu da kucakladı hem onu hem henüz doğmamış yavrusunu.

Şehit Pilot Üsteğmen Abdülmuttalip Kesikbaş'ın yakınları cenazeyi taşıyan aracın önündeki Türk bayrağına sarılıp gözyaşı döktü, feryat etti. Şehit Pilot Üsteğmen Abdülmuttalip Kesikbaş'ın yakınları cenazeyi taşıyan aracın önündeki Türk bayrağına sarılıp gözyaşı döktü, feryat etti.