TBMM Genel Kurulu'nda Emekli Sandığı Kanun görüşmelerinde AKP'li vekillerin  sahte pusula kullandığı ortaya çıktı. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, AKP’li vekillerin oylama için yeterli sayıda olmadığını öne sürerek yoklama istedi. Yapılan yoklamanın sonucunu sosyal medya hesabından paylaşan CHP’li vekil Levent Gök, “AKP’liler Meclis’te yoklamada olmayan milletvekilleri adına sahte oy kullanırken yakalandılar. Yazıklar olsun. Ülkeyi nasıl yönetiyorlar.” diyerek AKP’li vekillerin yoklamada sahte oy kullandıklarını açıkladı.

MECLİS BAŞKANI AKİF HAMZAÇEBİ TBMM'Yİ TATİL ETTİ!

Meclis’te çoğu AKP’li milletvekilinin olmadığının ortaya çıkmasının ardından CHP’li Levent Gök, durumu kayıt altına aldırdı. Yeniden yapılan yoklamada ise AKP’li vekillerin bir çoğunun Meclis’te olmadığı kesinleşti. Bunun üzerine Meclis Başkanı Akif Hamzaçebi sahte pusulayla yoklama yapıldığının tespit edildiğini görünce TBMM’yi pazartesi gününe kadar tatil etti.



CHP Eskişehir milletvekili Cemal Okan Yüksel ise sosyal medya hesabında yapılan yoklamada hangi AKP’li milletvekillerinin olmadığına dair tutulmuş olan tutanağı “AKP milletvekilleri, toplantı yeter sayısı için, sahte pusula ile arkadaşları için oy kullandı. Bunlardan biri Urfa'da, biri Erzincan'da.” diyerek paylaştı.

İşte yapılan paylaşımlar: