Geçen haftanın gündemi Elon Musk'tı... Tesla başta olmak üzere birçok yaratıcı şirketin kurucusu ve lideri olarak görev alan Elon Musk, Tayland'da 2 haftayı aşkın bir süredir mahsur kalan çocukları kurtarmak için harekete geçmişti. Musk, dalgıçların yerine özel denizaltılar geliştirmeyi teklif etmiş ve o dönemde Tayland'a giderek kurtarma çalışmalarına dahil olmuştu.

Fakat Musk'ın denizaltı projesi zaman kısıtlığı ve yetkililerin istememesi dolayısıyla rafa kaldırılmıştı. Öyle ki o dönemde dalgıç ekibini yöneten Vernon Unsworth, Trump'ın imajını iyileştirmek için böyle bir projeyle gündeme geldiğini iddia etmiş ve "Denizaltısını alıp bir yerine soksun" demişti. Bu açıklamanın ardından Musk, Unsworth'ün Tayland'da olam sebebinin şüpheli olduğunu söylerken çocukları kurtarmaya yardım eden dalgıcın "pedofil" olduğunu iddia etmişti.

Musk, Twitter üzerinden bu açıklamayı kısa sürede sildikten sonra kurucusu ya da lideri olduğu şirketlerin hisselerinde ciddi bir düşüş meydana gelmiş ve yönetim kurulu içerisinde kriz yaşanmıştı. Bugün Musk bu duruma müdahale etmek için Twitter'dan paylaşımlarda bulundu. Musk, "Bay Unsworth'e ve liderleri olarak temsil ettiğim şirketlerimden özür dilerim. Bu hata benim ve sadece bana ait" dedi.

[old_news_related_template title="Elon Musk açtı ağzını yumdu gözünü: O bir pedofil" desc="Dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk sosyal medya üzerinden çok sert açıklamalarda bulundu. Musk'ın açıklamalarının hedefinde ise Tayland'da geçen hafta bir mağaradan 12 çocuk ve 1 yetişkini kurtaran ekibin parçası Vernon Unsworth vardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/denizalti-reuters_16_9_1531724119.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/elon-musk-acti-agzini-yumdu-gozunu-o-bir-pedofil-2522743/"]

Musk, Twitter hesabıdnan, "Bay Unsworth hakkımda gerçek olmayan iddialarda bulunduktan ve mini denizaltıyla cinsel ilişkiye girmemi önerdikten sonra kızgınlıkla söylenmiş sözlerdi" ifadesini kullandı.