Murad, Irak ziyareti çerçevesinde başkent Bağdat ve Erbil'de temaslarda bulunduktan sonra doğup büyüdüğü ancak IŞİD ile mücadelede tamamen
harap olan Sincar ilçesine gitti.

Sincar ilçe merkezinde Ezidilerle bir araya geldikten sonra kısa bir açıklama yapan Murad, "Nobel Barış Ödülü'nden aldığım para ile Sincar'da daha çok IŞİD'in cinsel saldırılarına maruz kalan kadınların tedavi edilebileceği bir hastane inşa edeceğim" ifadelerini kullandı.

Murad hastane yaptıracağını Sincar'a yaptığı ziyarette açıkladı. Murad hastane yaptıracağını Sincar'a yaptığı ziyarette açıkladı.


Hastane projesine onay verilmesi vesilesiyle Irak merkezi hükümeti ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne teşekkür eden Murad, hastanenin en kısa zamanda inşa edilmesi için ilgili insani örgütlerle temasa geçeceğini söyledi.

İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen törenle, 10 Aralık'ta Murad'a Nobel Barış Ödülü ve 1 milyon dolar verilmişti.

YAŞADIKLARINI KİTABA DÖKTÜ

Nadia Murad, 2014'te Sincar yakınlarındaki Koço'da yaşıyordu. Irak'ın kuzeybatısında kaçırılan 7 bin kadından biri olan Murad, aylarca IŞİD militanları tarafından Musul'da tecavüz ve işkenceye maruz kalmıştı.

Nadia Murad ve Dr. Denis Mukwege Nobel Barış Ödülü'nü 10 Aralık'ta İsveç'te düzenlenen törenle aldılar. Nadia Murad ve Dr. Denis Mukwege Nobel Barış Ödülü'nü 10 Aralık'ta İsveç'te düzenlenen törenle aldılar.


25 yaşındaki Murad, IŞİD’in elinden kurtulduktan sonra yaşadıklarını kendi yazdığı ‘Son Kız: Esaretim ve İslam Devleti’ne karşı mücadelem’ adlı kitapta anlattı.