Kraliyet ailesine yakın üç kaynak, Al Saud ailesinin çeşitli birimlerinden düzinelerce prensin ve kuzenin veraset yoluyla tahta çıkılmasında değişiklik görmek istediklerini, ancak Veliaht Prens'in 82 yaşındaki babası Kral Salman halen hayattayken harekete geçmeyeceklerini söyledi. Kralın, Batı'da MbS olarak bilinen en sevdiği oğluna karşı çıkma olasılığının olmadığını biliyorlar.

Kaynaklara göre bundan daha ziyade, Kralın ölümünden sonra Prens Ahmed bin Abdülaziz'in tahta çıkma olasılığını diğer aile üyeleriyle görüşüyorlar. Prens Ahmed Kral Salman'ın küçük kardeşi ve Veliaht Prens'in amcası. Suudi kaynaklarından biri Kral Salman'ın hayatta kalan tek öz kardeşi olan Prens Ahmed'in aile üyeleri, güvenlik kurumları ve bazı Batılı güçlerin desteğini alabileceğini söyledi.

Prens Ahmed, yurt dışında 2.5 ay kaldıktan sonra Ekim ayında Riyad'a geri döndü. Seyahat sırasında Londra'da El Suud hanedanlığının çöküşünü protesto eden göstericilere tepki gösterirken Suudi liderliğini eleştirdiği görüldü. İki Suudi kaynağın verdiği bilgiye göre Prens Ahmed, MbS'in 2017'de Veliaht Prens olmasına karşı çıkan iktidardaki ailenin kıdemli üyelerinden oluşan Suudi Arabistan'ın Sadakat Konseyi'ndeki üç kişiden biri. Prens Ahmed ve temsilcilerine açıklama için ulaşılamadı.