Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın, son dönemde Türkiye ile gerilimi tırmandıran açıklamalar yapan Savunma Bakanı Panos Kammenos'la görüşerek açıklamalarına dikkat etmesini söyleyeceği öne sürüldü. Yunan gazetelerinden Ekathimerini'de yer alan haberde, Kammenos'un provokatif ifadeler içeren gereksiz çıkışlarının Yunan hükümetini zor durumda bıraktığı belirtiliyor.

Çipras'ın yanı sıra meclisteki diğer partilerin de bu durumdan rahatsız olduğu aktarılan haberde, özellikle muhalefetin Kammenos'u 'yangına benzin dökmekle' suçladığı ifade ediliyor. Çipras'ın Savunma Bakanı'yla görüşeceği, gereksiz çıkışlardan kaçınması ve kullandığı üsluba dikkat etmesi yönünde uyarılarda bulunması bekleniyor.

Kammenos geçtiğimiz günlerde İkarya Adası'ndaki tatbikat sırasında yaptığı açıklamada, Türkiye sınırı ile bazı adalara ekstra asker göndereceğini söylemiş, bu rakamın da 7.000 olacağını açıklamıştı. Kammenos, "Eğer bizim topraklarımızın tek bir santimine girme cesaretleri varsa, biz Yunanlar birleşip onları ezeriz" diyerek küstahça provokasyonlara devam etmişti.

Gazeteye konuşan Yunan yetkililer de konuyla ilgili olarak, "Biz iki ülke arasındaki tansiyonu düşürmeye çalışırken bu tarz söylemlere gerek yok" ifadelerini kullandı. 

[old_news_related_template title="Yunanistan'dan saçma Türkiye iddiası" desc="Kötü hava şartları dolayısıyla 1 Mart'ta Yunanistan'dan Türkiye'ye girdiklerini iddia eden 2 Yunan asker hakkında bugün Atina'dan yeni bir açıklama geldi. FETÖ'cüleri Türkiye'ye iade etmeyen Yunanistan'ın hükümet sözcüsü, 'Türkiye askerleri siyasi amaç için kullanmak istiyor' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/fetoculer_16_9_1522677358.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/yunanistandan-sacma-turkiye-iddiasi-2326046/"]

[old_news_related_template title="Yunanistan, bir adamızı daha işgale hazırlanıyor" desc="Emekli Albay Ümit Yalım, Yunanistan’ın Ege’de 18 Türk adasını, 1 kayalığını işgal ettiğini hatırlattı ve uyardı: Şimdi de kuş gözlem evleri kurma bahanesiyle Zürafa Adası’nı işgal edecekler. Buna asla fırsat vermeyin..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/05ada-2_16_9_1522966807.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/yunanistan-bir-adamizi-daha-isgale-hazirlaniyor-2333255/"]