Suriye devlet televizyonu Ikhbariye, Suriye hükümetini destekeleyen güçlerin Afrin bölgesine gireceğini iddia etti. TV kanalının muhabirine dayandırılan haberde, "Rejim yanlısı güçler birkaç saat içerisinde Afrin'e girecek" ifadesi kullanıldı.

Önceki gün Reuters'a konuşan kaynaklar, Şam yönetiminin Afrin'e gireceğini iddia etmişti.


[old_news_related_template title="Reuters: Anlaştılar, Suriye Ordusu Afrin'e girecek" desc="TSK'nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı devam ederken uluslararası haber ajansı Reuters'tan çok konuşulacak bir son dakika haberi geldi. Reuters'ın son dakika olarak geçtiği habere göre; terör örgütü YPG/PKK'ya yakın kaynaklar, PKK'nın uzantısı Suriye Demokratik Güçleri'nin, Beşşar Esad ile anlaştığını duyurdu. Söz konusu anlaşmaya göre Suriye Ordusu'nun Afrin'e gireceği iddia edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/ypg000_16_9_1519015651.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/reuterstan-son-dakika-afrin-iddiasi-anlastilar-suriye-ordusu-afrine-girecek-2229747/"]

 




AFRİN'DE SON DURUM:

TSK: HAREKAT PLANLANDIĞI GİBİ SÜRÜYOR

TSK tarafından yapılan açıklamalarla, harekatın planlandığı şekilde devam ettiği belirtiliyor. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtının; barış ve istikrarı sağlamak üzere tüm teröristlere karşı, ahlaki değerler ve uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde azim ve kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla, millî birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan başta FETÖ/PDY/PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelesini, yurt içi ve yurt dışında kesintisiz olarak en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar sürdürme azim ve kararlılığında olduğu vurgulanıyor.

32 ASKER ŞEHİT, 1641 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Harekâtın başladığı günden bu yana Hatay ve Kilis'e 100'ün üzerinden füze ve roketle saldırı düzenlendi. Harekât kapsamında teröristlerin saldırıları ve çatışmalar sonucu 32 asker şehit oldu, 9 sivil vatandaş hayatını kaybetti. Ayrıca çatışmalar ile füze ve roketli saldırılar sonucu aralarında ÖSO mensuplarının da bulunduğu 500 kişi de yaralandı. 1 aylık süreçte 27'si son bir günde olmak üzere toplam 1641 terörist de etkisiz hale getirildi.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... Türkiye: Rejim güçleri PKK'yı korumak için giriyorsa durmayız" desc="Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ürdünlü mevkidaşı Eymen es-Safedi ile Amman'da ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, 'Eğer rejim güçleri Afrin'e PKK/PYD'yi korumak için giriyorsa kimse bizi durduramaz' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/sondakika-6_16_9_1519037679.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-haberi-turkiye-rejim-gucleri-pkkyi-korumak-icin-giriyorsa-durmayiz-2231591/"]