Suriye devlet televizyonu, Suriye hava savunmasının Şam kırsalındaki el-Kisva köyüne yönelik füze saldırısını başarıyla püskürtmeye devam ettiğini aktardı. Şu ana kadar hiçbir füzenin hedefine ulaşmadığı kaydedildi.

[old_news_related_template title="Rusya'dan ABD'ye Suriye uyarısı!" desc="Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Suriye’deki illegal varlığını sürdürmek için IŞİD’i bahane olarak kullandığını söyledi. ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey de daha önce yaptığı bir açıklamada IŞİD’in halkı Esad rejiminden korumak için kurulduğunu söylemişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/lavrov-iha_16_9_1543073707.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/rusyadan-abdye-suriye-uyarisi-2757475/"]

SURİYE'DEN İLK AÇIKLAMA

Sputnik'te yar alan habere göre, Suriye güvenlik güçlerinden bir kaynağın yapmış olduğu açıklamada, “Hava savunmamız bir İsrail savaş uçağını ve 4 füzeyi, onlar hedeflerine ulaşmadan vurdu” dedi.

[old_news_related_template title="Suriye'de IŞİD korkusu robot yaptırdı" desc="Suriye'deki iç savaş nedeniyle halk birçok sıkıntı yaşarken bir mucit kasabasını IŞİD'den korumak için otomatik tüfekli robot yaptı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/silah-robot-suriye-sputnik-1_16_9_1541010545.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/suriyede-isid-korkusu-robot-yaptirdi-2713038/"]

Böylelikle El-Kisva yakınlarındaki hedeflere yöneltilen tüm füzelerin imha edildiğini aktaran kaynak, “Hava savunmamız, tüm düşman hedefleri büyük bir hassasiyetle vurma yeteneğine sahip” diye konuştu.

İSRAİL'DEN YALANLAMA

İsrail ordusu, bir savaş uçağının dün akşam saatlerinde Suriye’de hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğü yönündeki iddiaları yalanladı.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, “İsrail ordusuna ait bir uçağın Suriye hava savunma sistemi tarafından vurulduğu yönündeki haberler yanlıştır” ifadesine yer verildi.

RUSYA, SURİYE'YE S-300 HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ VERMİŞTİ

İsrail'in Suriye'ye dönük saldırılarını sekteye uğratan gelişme ise eylül ayında yaşandı.

Rusya'ya ait İl-20 askeri uçağının, 17 Eylül'de, Suriye'de S-200 hava savunma sistemi tarafından düşürülmesinin ardından Tel Aviv ile Moskova arasındaki ilişkiler gerilmişti.

Rus yetkililer, Lazkiye kentinde Suriye'ye ait bir depoya hava saldırısı düzenleyen İsrail'e ait F-16 savaş uçaklarının 15 Rus askerinin içinde bulunduğu İl-20'yi kalkan olarak kullandığı için bu uçağın füzelere hedef olduğunu öne sürmüştü.

İsrail yönetimi ise Rus uçağının Suriye'ye ait hava savunma sistemi tarafından vurulduğunu ve olaydan Suriye hükümetinin sorumlu olduğunu ileri sürerek Rusya'nın suçlamalarını reddetmişti.

Rusya bu olayın ardından Suriye'ye S-300 hava savunma sistemleri vermişti. AJANSLAR