ÖSYM sonuç sayfasından MSÜ sınav sonuçları erişime açıldı. MSÜ sınavları büyük heyecan yaratmış ve yurdun savunma kademelerinde görev yapmak isteyen adaylar MSÜ sınavlarında büyük çaba harcamıştı ve sonunda sonuç günü geldi. ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden kontrol edilecek olan MSÜ sınav sonuçları sonunda açıklandı, sonuçlara aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.


MSÜ sınav sonuçları aşağıdaki link üzerinden kontrol edilebilecek. Sınav sonuçlarını kontrol için ÖSYM'nin aday işlemleri sistemine giriş yapılması gerekecek...

MSÜ SINAV SONUÇLARI SORGULAMA LİNKİ



MSÜ TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na giren adayların merak ettiği bir diğer konu ise, MSÜ tercihlerinin ne zaman yapılacağı oldu. Milli Savunma Üniversitesi'nin tercihleri, sınav sonuçlarının yayımlanmasının ardından 24 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Bu dönem içerisinde tercihlerini yapmayan adaylar, ikinci seçim aşamalarına katılım gösteremeyecek. İkinci seçim aşamaları ise 11 Haziran tarihinde başvuruların değerlendirilmesi ve 23-24 Haziran tarihlerinde YKS sınavlarının tamamlanmasının ardından 26 Haziran tarihinde başlayacak.

İkinci seçim aşamaları kapsamında Fiziki Yeterlilik Testi-HHO için Psikomotor Testi-Bando Asb.MYO için Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı-Mülakat yapılacak.

msü sınav sonuçları

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ NE ZAMAN KURULDU?

Milli Savunma Üniversitesi, 31 Temmuz 2016 tarihinde Millî Savunma Bakanlığı'na bağlı olarak kurulan askerî yükseköğretim kurumu. Üniversitede eğitim ve öğretime 12 Şubat 2017 tarihinde Hava Harp Okulunda yapılan törenle başlanmıştır.

[old_news_related_template title="Milli Savunma Üniversitesi 2018 soru ve cevapları..." desc="Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı soru ve cevapları ÖSYM sayfasında yayınlandı. Böylece uzun süredir beklenen sorular ve cevap anahtarı açıklanmış oldu. 18 Mart'ta yapılan sınavın soru ve cevaplarına haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte 2018-MSÜ sınav soruları ve cevap anahtarı görüntüleme ekranı. Tıkla öğren!" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/msukapak_16_9_1521609777.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/msu-sinav-sorulari-ve-cevap-anahtari-aciklandi-iste-milli-savunma-universitesi-2018-soru-ve-cevaplari-tikla-ogren-2300969/"]