İstanbul’da yağması beklenen sağanak yağış ve şiddetli dolu, AVM'lerin ziyaretçi akınına yol açtı. İstanbul'da birçok AVM’nin binlerce araçlık kapalı otoparkı hınca hınç dolarken, yaşanan yoğunluğun AVM içerisinde yer alan mağazaların cirolarına da büyük katkıda bulundu.

AVM'LERDE ZİYARETÇİ YOĞUNLUĞU


AVM otoparklarında yaşanan arışın cirolara olumlu yansıyacağını belirten Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü sozcu.com.tr'ye açıklamasında, "Dün beklenen dolu yağışı dolayısıyla AVM’lerin otoparklarının dolması AVM ziyaretçi sayısında ciddi artışlara neden oldu.

Geçmiş tecrübelere dayanarak bu artışların ciroya da olumlu yansımaları olacağını öngörüyoruz. Ancak henüz mağazalardan ciro bilgisi gelmediği için net bir veri paylaşmak doğru olmayacaktır. Düzenli olarak hayata geçirdiğimiz AVM Ciro Endeksi Haziran ayı verileri açıklandığında dolunun perakendeciler açısından  oluşturduğu etki yorumlanabilir." ifadelerini kullandı.

resimid_5371108

SATIŞLAR %30 İLE %50 ARASINDA ARTTI


Birçok AVM'nin binlerce araçlık otoparkları 2-3 saat içerisinde doldu. Bu sebeple araçlarını otoparklara park eden bazı  vatandaşlar alışveriş merkezini de gezmek durumda kaldı. AVM'lerin ziyaretçi sayısında da doğal olarak %30 ve %50 oranlarında bir artış yaşandı. Sozcu.com.tr olarak İstanbul'da toplam 4 AVM yönetimi ile görüştük. Bu AVM'lerin  3'ü Avrupa Yakası'nda 1 'i ise Anadolu Yakasında yer alıyor. AVM yönetimlerinin sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamaya göre 'dolu yağışı' uyarısının yapılmasının ardından otoparkların çok kısa sürede dolduğunu ve bu sabah da doluluk oranlarının devam ettiğini söyledi. Yetkililer, %100 yaşanan bu yoğunluğun tümüyle içerideki mağazalara yaramadığını ancak %30 ve %50;'lik bir kısmın AVM'yi de ziyaret ettiğini söyledi. Dolayısıyla ziyaretçi sayısı artan AVM'lerin dün ki ciro rakamları da artmış oldu.

resimid_5371121