Türkiye iş ortamının ne kadar erkek egemen olduğunu bundan daha iyi bir fotoğrafla anlatmak zor. Ankara’da bugün Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin toplantısı yapıldı. Toplantı her zamanki gibi rutin bir havada geçti.

2017 yılının Aralık ayında tüm zamanların en çok ihracat yapılan Aralık ayı olduğu duyuruldu. Miktar 13 milyar 570 milyon dolardı. Daha sonra yılın tamamında gerçekleşen 157.1 milyar dolarlık ihracatın tüm zamanların en büyük ikinci ihracatı olduğu anlatıldı.

TİM Başkanı Büyükekşi, “2017 yılı İhracatta Atılım Yılı olacak demiştik. Çok şükür biz sözümüzü tuttuk. İhracatçılar sözünü tuttu. Tüm bu başarılara ulaşmamızı sağlayan, canla başla çalışan ihracatçılarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Bu konuşmanın ardından Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’nin de katılımıyla bir fotoğraf çektirildi.

q12p12pq21qp12pq
Fotoğrafta iş dünyasının önde gelen isimleri ve birlik başkanları yer aldı. İlk bakışta sıradan bir aile fotoğrafı gibi gözükse de görüntüde bir tane bile kadın iş insanı olmaması dikkat çekti.
12hp12hp12hp
Fotoğrafa biraz daha dikkatli bakıldığında yine göze bir kadın çarpmıyordu.
312hp321hp33hp1h
Fotoğrafın son tarafında önden ikinci sırada  sadece saçları gözüken bir kadın vardı. Sozcu.com.tr'nin aldığı bilgilere göre bu kadın Şişecam Düzcam Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ebru Şapoğlu idi. Şapoğlu Şişecam Düzcam tarafından görevlendirildiği için törene katıldı. Şapoğlu'nun TİM'de bir görevi bulunmuyor.
21312323213333
2018’e girdiğimiz şu günlerde daha çok kadının iş dünyasında ve TİM bünyesinde olmasını diliyoruz.