Dünyada Bitcoin ile ünlenen kripto para birimlerinin yerlisini üretme konusunda birçok firma yatırım yapıyor. Dijital para birimi sahasında yeni oyuncu olan Turcoin Türkiye'nin ilk dijital param birimi olduğu söyleniyor. Diğer coinlerden çok farklı olduğunu iddia eden Anafis Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sadun Kaya, "Vatandaşın bu coinde zarar etmesi söz konusu olmayacak" dedi. Ayrıca ilerleyen süreçte 1 milyar dolarlık bir yatırımın daha olacağını iddia eden Kaya, " Turcoin'i alan vatandaşımızın parası çarçur olmayacak" diye konuştu. Kaya, Turcoin'nin  yiyecek ve giyim sektöründe de oldukça etkin olacağını ve  bir banka ile anlaştıklarını söyledi.

TÜRKİYE'DE ÖRNEĞİ YOK


Ön ödemeli kartların tek üreticisi olan ve aynı zamanda bir çok global firmaya teknoloji transferi ve alt yapısı sağlayan Anafis Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sadun Kaya, Bitcoin’e rakip olarak Turcoin’i üretmeye başladı. Tamamen yerli bir üretim olduğunu söyleyen Kaya " Bizim gibi bir sistem Türkiye'de yapan bir örneği yok. Mutlaka yapmaya çalışanlar vardır ama 1300 coin'in içerisinde yok. Kendi geliştirdiğimiz yazılım ile artık Turcoin ile Türkiye^de daha rahat işlem yapılabilecek. Ayrıca Bitcoin ile de yarışabilecek" dedi.

COİNLER ÇARÇUR OLMAYACAK

Diğer Coinlerden Turcoin'in çok farklı olduğunu iddia eden Anafis Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sadun Kaya, "Biz insanların paralarının diğer coinlerde olduğu gibi çarcur olmasını istemiyoruz. Bu yüzden 4- 5 aşamalı bir plan hazırladık. Kendi ön ödemeli kartımızı geliştirdik. İlk önce Trucoin'i kendi kullanıcılarımıza zorunlu hale getireceğiz. Yani kendi iç yapımızda gerçekleştireceğiz. Eğer biranda borsaya girersek tepetaklak olma ihtimalimiz var. Emeğimiz boşa gider." şeklinde konuştu.

Sadun Kaya Sadun Kaya


YİYECEK VE GİYİMDE DE GEÇERLİ OLACAK

Ayrıca Turcoin'in restaurantlar da ve tekstil firmalarında da geçeceğini iddia eden Kaya " Turcoin olarak üye işyeri anlaşmalarımız olacak. Bunların başında restaurantlar ve tekstil sektörü geliyor. Ayrıca bu bölümde fiyat sabit kalacak kimse zarar etmeyecek. Turcoin normal coinlerden çok farklı" ifade etti.

100 DOLARIN ALTINA DÜŞMEYECEK

100 doların altına düşmeyeceğini söyleyen Sadun kaya " 100 dolar verdiyseniz bunun altına düşemeyecek ve isteyen kişiler bizden gelip coinlerini verip parasını alabilecekler." diyerek önemli bir iddiada bulundu.

ELİMDEKİ BİTCOİN’LERİ SATSAM BİTCOİN ETKİLENİR

2006 yılında ilk çıktığında 8 bin adet Bitcoin aldığını ve 54 dolar ödediğini belirten Kaya, “Şu anda 80 milyon dolar civarında. Ben bunu Exchange’lerle 570 milyon dolara döndürdüm. Hiç yapılmayanları yaptım. 570 milyon dolar Bitcoin en son 19 bin 800 dolara çıktığı zaman 1 milyar 150 milyon dolar oldu. O zaman sattım. 11 bin 500 dolara düştüğünde tekrar aldım. Şimdi ben bunu satmaya kalksam Bitcoin etkilenir. Bitcoin bu sene 300 bin dolara kadar yükselebilir” şeklinde konuştu.

Bitcoin ile Turcoin'in simgeleri arasındaki benzerlik dikkat çekiyor.

[before_after_template position="50" label_left="Turcoin logosu" label_right="Bitcoin logosu" image_left="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/zx.jpg" image_right="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/2-5-1.jpg">

21 MİLYON ÜRETİLDİ

25 milyon dolarlık bir minning tesisleri olduğunu söyleyen Kaya" Biz Turcoin için 30 yıllık bir zaman ayarladık. Ayrıca minning (kazı) tesisimiz için 25 milyon dolarlık bir yatırım yaptık.Turcoin şuan sınırlı olarak sunuluyor. Ancak toplam 120 milyon olacak. Şuan 21 milyon kadarı üretildi. Minning sistemi ile şuan başkalarının coin üretmesine izin vermiyoruz. Çünkü haksız rekabet olur. Onun için minning sistemimiz bir anda açılacak. minning başladıktan sonra sisteme biz dahil kimse müdahale edemeyecek." dedi.

BİR BANKA İLE ANLAŞTIK

Bir banka ile anlaştığını iddia eden ancak isim belirtmeyen Sadun Kaya " Şuan bir banka ile anlaştık. İsim vermem doğru olmaz. İlerleyen zamanlar için 40 dönümlük bir yer aldık. Buraya 1 milyar dolar bir yatırım olacak. Belik burada kurmayız İzlanda gibi bir yeri tercih ederiz. Ayrıca şuan 24 bin ekran kartımız var. " dedi.