FETÖ ve PKK terör örgütleri adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla gözaltına alınıp, 9 Aralık 2016'da tutuklanan ve hakkında 35 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan rahip Andrew Craig Brunson İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, önceki gün son kez hakim karşısına çıktı.

Brunson, Saat 05.45'te İzmir'in Alsancak semtindeki evinden, denetimli serbestlik görevlileri ve polis tarafından alınıp bir saatlik yolculuk sonrasında Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki, yargılamanın yapılacağı duruşma salonuna götürüldü. Saat 10.45'te başlayan duruşmada tanıklar dinlendi. Aranın ardından öğleden sonra devam edilen duruşmada savcı esas hakkındaki mütalaasını verdi.

Savcı, rahip Brunson için 'terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt üyelerine bilerek ve isteyerek yardımda bulunduğu' suçlamasıyla, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. Savcı ayrıca Brunson hakkındaki ev hapsi kararı ile yurt dışına çıkış yasağının da kaldırılmasını talep etti. Rahip Brunson mütalaanın ardından son söz olarak, "Ben masum bir insanım. Türkiye'yi seviyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.