Bandırma Devlet Hastanesi’nde dün öğle saatlerinde iki hastane personeli, vatandaşların şaşkın bakışları arasında çöp kutularını sedyeye koyarak taşıdı. O anları ise bir vatandaş cep telefonlarıyla çekerek, sosyal medyada “sağlıkta geldiğimiz son nokta” diyerek paylaştı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ


Görüntülerin sosyal medyada hızla yayılmasının ardından vatandaşlar hastane yetkililerine tepki gösterdi. Hastalar için özel ve steril olması gereken sedyeler üzerinde içinde ne olduğu belli olmayan çöp kovası tarzı şeyler taşınmakta” diyen vatandaşlar, hastane ortamı içinde yaratılan sağlıksız koşulları sert sözlerle eleştirdi. Sedyelerle taşınan çöp kutularının boşaltıldıktan sonra  hasta taşınıp taşınmadığı ise merak konusu oldu.

sedyede-hasta-degil-cop-kutusu-tasidilar-1



“KİMSE DE ‘SİZ NE YAPIYORSUNUZ’ DEMİYOR”

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu üyesi Ensar Aytekin, devlet hastanesinde yaşanan olayla ilgili bir açıklama yaparak yetkilileri göreve davet etti.
Hastanedeki hijyen koşullarındaki yetersizlik sağlıklı insanı hasta eder diyen Aytekin şöyle konuştu: “Hastaneye ait çöpler hasta sedyesine konularak görevlilerce dışarıya taşınmakta, yöneticilerden hiç kimse de ‘Siz ne yapıyorsunuz’ dememektedir. Sağlıkta taşeron hizmetlerinin temizlik hizmetlerinde sıklıkla tercih edilmesi ve hastane temizliğini sıradan bir alan temizliği olarak görülmesi bu durumun sonucudur.”

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu üyesi Ensar Aytekin CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu üyesi Ensar Aytekin


“MÜFETTİŞLERCE İNCELEME YAPILMASI ŞARTTIR”

Sedye üzerinde hasta taşınır çöp kutusu değil diyen Ensar Aytekin, Sağlık Bakanlığı’nın gerekli tedbirleri alması ve ilgili müfettişlerce inceleme yapılması şarttır” dedi.