Skandal ise bundan sonra başladı. Üstü örtülmüş biçimde cenazesi yakınlarına teslim edilen kadının cenazesi toprağa verilmek üzere Hozat Cemevi'ne getirildiğinde, solunum, besleme, ilaç ve kanı dışarı atmak için ağız, burun, kol  ve beyninde takılı olan hortumların çıkartılmadığı görüldü. Olayı gasilhane görevlilerinin uyarması üzerine fark eden yakınları duruma isyan etti. Yakınlarının başvurusu üzerine Hozat Devlet Hastanesi'nden gelen bir doktor, hortumları çekmenin cenaze açısından sıkıntı yaratacağını belirtti. Bunun üzerine yakınlarının da onayıyla hortumlar kesilerek yıkama ve defin işlemi gerçekleştirildi.

Fatma Tunç’un teyzesi olduğunu belirten Mehmet Kazan, olayın takipçisi olduklarını belirterek “Böyle bir sorumsuzluk olmaz. Cenaze serumlar, hortumlar bağlı olarak teslim edilir mi? Ölen kişi yoksul, arkası yok diye insanlara böyle mi yapmak lazım. Sağlıkta çağ atladık diyorlar, onu bilmem ama insanlıkta sınıfta kaldığımız belli. Sorumlular hakkında Sağlık  Bakanlığı ve Başbakanlığa şikayette bulunacağım.”dedi.

Olaya tanık olan doktorlar ise cenazenin sahiplerine teslim edilmeden önce üzerindeki tıbbi gereçlerin çıkartılması gerektiğini kaydedip, “Ortada büyük bir ihmal var. Yapılan son derece ayıp” diye konuştular.

Aile dehşete düşüren fotoğrafları sosyal medyadan yayınladı