İstanbul Bahçelievler'de 10 Nisan 2018 günü yaşanan olayda, İngilizce öğretmeni İmren Kandemir'in (27), boşandığı eşi Özel Harekat Polisi Burak T. evinde göğsünden tek kurşunla vurulmuş halde buldu.
Hastaneye kaldırılan İmren Kandemir, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Eski eş Burak T. ise olay sonrasında genç kadının evinde intihar ettiğini iddia etti.

“ALDATIYOR DİYE DÜŞÜNDÜM VE BU YÜZDEN AYRILDIM”


Burak T. ifadesinde, “İmren, eski sözlüsüyle beni aldatıyor diye düşündüm ve bu yüzden ayrıldım. Ancak olay günü evime gelerek barışmak istediğini söyledi. Bu kadar kolay olmayacağını söyledim ve evden çıktım. Tekrar eve geldiğimde İmren evdeydi. Koridordaki havluluğa silahımı bıraktım. Sonra üst komşuma çıktım. Döndüğümde kapı açılmadı. Bunun üzerine çilingir çağırdım. Eve girdiğimde İmren sırt üstü yatıyordu ve sol eli ile vücudu arasında beylik tabancam vardı. Onu vurmak için sebebim yoktu" dedi.

ELİNDE BARUT İZİNE RASTLANDI

İfadesinin ardından adli kontrol kararıyla serbest bırakılan eski eş Burak T.'nin polis kriminal laboratuvarındaki el svabı incelemesinde barut izi tespit edildi. Bu incelemenin ardından Burak T. tutuklandı.

irem-kandemir“İMREN, SEN BURAK’I ALDATTIN MI”

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırlandığı iddianamede, İmren Kandemir ve Burak T.'nin evlendikten 5-6 ay sonra boşandıkları vurgulandı.

İddianamede; "Burak T.'nin yaşanan tartışmanın ardından İmren Kandemir'in evden gitmediğini görünce büyük ihtimalle silahını çektiği ve açıklanamayan bir şekilde yakın mesafeden ateş ederek genç kadının ölümüne sebebiyet verdiği" iddia edildi. Şüpheli Burak T.'nin kendisini suçtan kurtarmak için de üst kattan akan suyu bahane ederek yukarı kata çıktığı savunuldu. Burak T. hakkında 'Kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası talep edildi.