CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve çok sayıda AKP Milletvekilinin de evinin bulunduğu semt, dev binalardan oluşuyor. ''Kumpas'' olduğu anlaşılan ''Arınç'a suikast'' davasının da yaşandığı semt, yıllar önce bataklıktı. Eski Başkan Melih Gökçek, 10 yıl önce gecekonduları yıktırıp, yeni bir semt oluşturdu. Dışişleri Bakanlığının da bulunduğu, daha çok AKP'lilerin rağbet ettiği ve içkisiz restoran ile kafelerin yoğunlukta olduğu Çukurambar'ın, Başkan Tuna'nın demecinin ardından hızla değer kaybedeceği belirtiliyor.

TUNA: ÇUKURAMBAR ÖLDÜ ARTIK


Başkan Tuna önceki gün yaptığı açıklamada, “Çukurambar’daki yoğunluktan ve otopark probleminden, trafik probleminden dolayı, önümüzdeki 5-10 sene sonra oradaki pek çok yer boşaltılıp taşınacak. Milli servet heder olacak. Etrafında dubleks binalar var gelmiş 20-32 katlı emsal almış. Bunlar öldü artık, Allah rahmet eylesin. Çukurambar bölgesindeki binalar öldüler, ölecekler. 5-10 sene sonra taşınırlar. Çok yoğun, otopark problemi olacak. Çok kötü, çok yüksek binalar var. Oradaki binaların altındaki otoparklar, ofis sahiplerinin bir iki arabasına ancak yeter. Oraya müşteri gelmeyecek mi? Ne olacak yavaş yavaş oradaki ofisler boşalacak göreceğiz. Ben öyle emsal falan veremem. Çukurambar da öldü" diye konuştu.

TAŞÇI: GÖZDEN DÜŞÜRÜR


Tuna’nın bu açıklaması, Çukurambar’daki ev ve işyeri fiyatlarını düşüreceğini gündeme getirdi. Emlak Müşaviri Salim Taşçı, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada ''Çukurambar semti 10 yıl öncesine kadar tamamen gecekondulardan oluşuyordu ve yumuşak toprak... Depreme dayanıklı bir zemini yok. Buraya zemin artı 4 katın üzerinde izin veren herkes suçludur. 20-30 katlı dev siteler yapıldı. Belediye Başkanının bu demecinden sonra Çukurambar semtinde konut fiyatları hızla düşer. Başkan Tuna'nın dedikleri son derece haklı, doğruyu çekinmeden söylemiş. Bu semt zaten hiç oturmadı, gecekonduların üzerine yaratıldı ama kalıcı bir yer semt olmadı.   Çukurambar'ın cazibesi bitti, bu demeç evlerin milyon liralar ile satıldığı semti gözden düşürür” dedi.