Leyla'nın ölümü sebebi Türkiye'yi gözyaşlarına boğdu. Ağrı’da Nihat ve Şükran Aydemir çiftinin kızı Leyla Aydemir, 18 gündür aranıyordu. Leyla’nın cansız bedeni bir vatandaşın tarlasında bulundu. Tarlasında yonca biçen bir kişi, biçeri yıkamak için gittiği dere kenarında su içerisinde minik kızın cansız bedenini görerek durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, minik Leyla’ya ait olduğu belirtilen cesedi dere içerisinde suyun üzerinde buldu. 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in cenazesi, otopsi için Ağrı Devlet Hastanesine getirildi. Burada ilk inceleme yapıldıktan sonra minik Leyla’nın cenazesi Erzurum Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Leyla Aydemir’in kaçırıldığı ve 8-10 gündür aç kalması nedeniyle hayatını yitirdiği ortaya çıktı. Leyla'nın katili henüz bulunamadı.

[old_news_related_template title="Amcası küçük Leyla'yı nasıl tanıdığını anlattı: Küçük Leyla Aydemir'in cinayetinde üzücü detaylar..." desc="Türkiye'nin acı gündemi küçük Leyla cinayeti. i Bezirhane köyünde kaybolan ve 18 gün sonra ölü bulunan 3 buçuk yaşındaki minik Leyla’nın ölümüne ilişkin bir kadın gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan ve medyumluk yaptığı iddia edilen kadın serbest bırakıldı. Küçük Leyla'nın amcası Yusuf Aydemir, Habertürk'e konuştu. Acılı amca, 'Ömür boyu gözümden gitmeyecek Leyla'nın o yüz şekli. Sadece dudaklarından, dişlerinden ve burnunu tanıdım. Yüzü morarmıştı. Cani güneşin altında elbisesiz bırakmış' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/leyla-aydemir-iha-kucuk-leyla_16_9_1530689941.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kucuk-leylanin-cinayetinde-uzucu-detaylar-amcasi-kucuk-leylayi-nasil-tanidigini-anlatti-2501931/"]

"KATİL AMCASI" İDDİASINA LEYLA'NIN BABASINDAN YANIT

Nihat Aydemir, sosyal medyada amcasının oğlu olan Mehmet Aydemir’in fotoğrafının yayınlanarak, ‘Leyla’nın katili amcası çıktı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi’ şeklindeki  paylaşımlara isyan etti. Acılarının kendilerine yettiğini belirten baba Nihat Aydemir, “Mehmet ile ilgisi yok. Asılsız iddialarda bulunanlarla ilgili Mehmet suç duyurusunda bulunacak. Eğer öyle bir şey varsa ben, sen fark etmez, kim olsa devlet gerekeni yapar. Ama aslı olmadan paylaşmak saygısızlık. Ben de olabilirim, devlet beni götürsün, idam etsin, ona kimse karşı gelemez. Neticeyi öğrenmeden, bir şey öğrenmeden bunu yapmak çok ayıp. Kaybolduğunda defalarca ‘kim götürdüyse süt versin’ dedik. Kızım açlıktan öldü. Kaybolduğundan beri yemek yiyemedim. Leyla’nın aç olduğunu biliyordum çünkü” diye konuştu.

LEYLA'NIN ÖLÜM SEBEBİ: AÇLIK

Vücudunda morluklar ve çizikler olduğu belirtilen Leyla’nın ölümünün araştırılması için 3 savcı görevlendirildi.  Minik Leyla’nın ölümüyle ilgili açıklamalarda bulunan Ağrı Valisi Süleyman Elban, dün akşam saatlerinde cesedi bulunan Leyla Aydemir'in kaçırıldığını ve açlıktan öldüğünü söyledi. Elban, düzenlediği bazın toplantısında, küçük Leyla'nın açlık nedeniyle öldüğünü, vücudunda darp izi olmadığını, herhangi bir istismar emaresinin de bulunmadığını belirtti.

AJANSLAR