Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, Türkiye'den Venezuela'ya 19 yıl aradan sonra dışişleri bakanı düzeyindeki ilk ziyareti gerçekleştiren Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ile başkent Caracas'taki Sarı Saray'da bir araya geldi.

Heyetler arası görüşmeler ve iki ülke arasındaki anlaşmaların imza töreninin ardından Arreaza ve Çavuşoğlu'nun katılımlarıyla basın toplantısı düzenlendi.

"HİÇBİR ÜLKENİN PARA BİRİMİNE KARŞI DEĞİLİZ AMA..."

Konuşmasında ABD yönetiminin doları bir saldırı aracı olarak kullandığını belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Sadece Venezuela ile değil, diğer ülkelerle de ikili ticari ilişkilerimizde yerel para birimlerini kullanmak istiyoruz. ABD yönetimi doları bir saldırı aracı olarak kullandığı için diğer ülkeler aralarındaki ticarette yerel paraları kullanmak istiyor. Hiçbir ülkenin para birimine karşı değiliz ancak para birimleri, diğer ülke ekonomilerine saldırı aracı olarak kullanılmamalıdır. Türkiye de kısa zaman önce hedef oldu ancak çok güçlü durdu ve ekonomiyi daha istikrarlı kılmak için gerekli tüm ekonomik tedbirleri aldı" dedi.