Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son dakika hava durumu açıklaması şöyle: "İstanbul'da gece saatlerinde başlaması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların pazar gün içinde yer yer kuvvetli (20-40 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

"Bursa'da pazar beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli (20-40 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

"Yalova'da pazar beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli (20-40 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

"Kocaeli çevrelerinde pazar beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli (20-40 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden; meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."



YURTTA HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Hakkari çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere; bu akşam saatlerinde Zonguldak Bartın ve Karabük çevrelerinde, bu gece ve yarın (Pazar) Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır'ın doğusu ve Batman'ın kuzey kesimlerinde, yarın (Pazar) öğle saatlerinde Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yarın (Pazar) kuzey kesimlerde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların bu akşam saatlerinde Zonguldak Bartın ve Karabük çevrelerinde, bu gece ve yarın (Pazar) Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır'ın doğusu ve Batman'ın kuzey kesimlerinde, yarın (Pazar) öğle saatlerinde Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (su baskını, sel, yıldırım tehlikesi, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; Rüzgarın Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile gece saatlerinden itibaren bölge genelinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazar) öğle saatlerinde doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Kırklareli kıyıları ile Tekirdağ ve Balıkesir'in doğusu) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın güney kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BURSA 12°C, 18°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazar) öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ÇANAKKALE 11°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazar) öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ISTANBUL 8°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazar) öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

YALOVA 9°C, 15°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazar) öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR 8°C, 14°C

Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

AYDIN 12°C, 20°C

Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

IZMIR 15°C, 20°C

Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

USAK 8°C, 15°C

Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Batı Akdeniz ile Kahramanmaraş çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batısının iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

ADANA 10°C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA 13°C, 19°C

Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

KAHRAMANMARAŞ 8°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinde sağanak yağışlı

MERSİN 13°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

ANKARA 8°C, 13°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ESKISEHIR 7°C, 13°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KAYSERİ 4°C, 14°C

Parçalı çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

KONYA 8°C, 18°C

Parçalı çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde, yarın (Pazar) öğle saatlerinde Zonguldak, Bolu, Düzce, Karabük, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BOLU 5°C, 11°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazar) öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KARABUK 5°C, 15°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve yarın (Pazar) öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

SİNOP 10°C, 13°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

ZONGULDAK 8°C, 12°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve yarın (Pazar) öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Orta Karadeniz bölümü, Bayburt ve Hopa çevreleri ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu, Samsun çevrelerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor

ARTVİN 6°C, 16°C

Çok bulutlu, kıyıları ile gece saatlerinden itibaren il genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ÇORUM 5°C, 13°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SAMSUN 12°C, 18°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON 11°C, 16°C

Çok bulutlu, bu gece saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, Bingöl, Muş, Bitlis, Tunceli, Erzurum, Ağrı, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Hakkari çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeyinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor

ELAZIG 4°C, 14°C

Çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

ERZURUM -2°C, 5°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur yüksekleri kar yağışlı

IĞDIR 4°C, 16°C

Çok bulutlu, yarın (Pazar) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

MALATYA 6°C, 14°C

Çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazar) Diyarbakır'ın doğusu ve Batman'ın kuzeyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BATMAN 7°C, 18°C

Çok bulutlu, yarın (Pazar) kuzeyinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

DIYARBAKIR 7°C, 17°C

Çok bulutlu, yarın (Pazar) doğusunda kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

GAZIANTEP 7°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

MARDİN 8°C, 15°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Doğu Karadeniz'in batısında fırtına, Orta Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, batı ve orta kesimleri yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan, yarın (pazar) kuzeydoğudan, doğusu kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuzeyi 4 ila 6 (30-50 km/sa); Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı gece saatlerine kadar kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m Doğu Karadeniz'in batısı gece saatlerine kadar 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtınada zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, yarın (Pazar) doğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan, yarın öğleden sonra kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), güneyi yarın (pazar) sabah saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa), Güney Ege’de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın öğle saatlerinde kuzeyi 5 ila 7 (40-60 km/sa) batısı güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 yarın sabah ve öğle saatlerinde orta kesimlerinde 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta..

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, Batı Akdeniz'in batısı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan, yarın (pazar) öğleden sonra batısı güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, yarın (pazar) öğleden sonra doğusu güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.