İstanbul Polisi'ni harekete geçiren olay saat 19.00 sıralarında Sahrayı Cedid Mahallesi İnönü Caddesi’nde meydana geldi. Cezaevi firarisi Ali Kardaş (30) isimli şüpheli, önce kasap dükkanında bulunan 2 kişiyi yaraladı.

Olayın ardından dükkandan çıkan şüpheli önüne gelen kişilere de bıçakla saldırdı. Yaşanan olayda yaralanan 11 kişi çevredeki hastanelere kaldırılırken, polis ise saldırganın peşine düştü. Kısa süren kovalamacanın ardından kaçarken ayağını kıran şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli polis merkezine götürülürken, yaralanan 4 kişinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

[caption id="attachment_2696254" align="alignnone" width="880"]Polis ekipleri, Ali Kardaş'ı D-100 Karayolu katılımında ayağı kırık halde yakaladı. FOTO:AA Polis ekipleri, Ali Kardaş'ı D-100 Karayolu katılımında ayağı kırık halde yakaladı. FOTO:AA[/caption]

SABIKALI CEZAEVİ FİRARİSİ

Yapılan incelemede, Ali Kardaş'ın Afyon Cezaevi'nden firar ettiği; hırsızlık, yaralama, tehdit suçlarından 6 ayrı sabıkası bulunduğu tespit edildi.

Ali Kardaş, hastanede kendisiyle yapılan görüşmede polislere, kendisinin daha önce olayın başladığı kasap dükkanında çalıştığını, buradaki kişilerin kendisini uyuşturucuya alıştırdıklarını ve bundan dolayı aralarında husumet olduğunu ileri sürdü. Ali Kardaş, bu husumetten dolayı kasap dükkanındakileri bıçakladığını daha sonra kendisini durdurmaya çalışan kişileri de bıçakladığını iddia etti.

BAŞKA HASTANEYE NAKLEDİLDİ

Ali Kardaş güvenlik gerekçesiyle Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınarak başka bir hastaneye nakledildi. Ali Kardaş kameraları görünce basın mensuplarının niçin böyle bir şey yaptın? Sorusu üzerine, "Yıllardır tanıdığım adam bize et vermiyor, çakmak gazı veriyor" iddiasında bulundu. Peki diğerlerini niye bıçakladın? Şeklindeki soruya "Önümde durmasınlar" şeklinde cevapladı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.