Yaklaşmakta olan tropik kasırga ile ilgili son dakika ayrıntıları gelmeye devam ediyor. Komşuda Zorbas adı verilen tropik kasırganın Cuma ile Pazartesi günleri arasında Yunanistan´ın üzerinden geçerek Türkiye'ye geçmesi bekleniyor.

ÖNCE GİRİT'İ VURACAK!

Afet boyunda büyük hasarlar verebilecek kapasitede olan Zorbas, Perşembe günü Yunanistan´a yaklaşıyor. İlk olarak Girit´ten geçip Peloponez, Ege ve Kiklades adalarını saracak olan kasırganın, Attika bölgesinde de baş göstermesi bekleniyor.

ÖNEMLER ARTIRILDI OKULLAR TATİL OLDU

"Ksenofon" adındaki kötü hava koşulları, şiddetli rüzgârlar ve bu dönem için alışılmamış düşük ısı düzeyi ile ülkeyi sarmış durumda. Limanlarda tekneleri deviren, ağaçları söken 10-11 bofor şiddetindeki rüzgâr, Attika başta olmak üzere ülkenin birçok yerinde bugün okulların kapalı tutulmasına neden oldu. Pazartesi´den sonra doğuya doğru ilerleyecek olan Zorbas`ın yönünü değiştirmediği durumunda Türkiye´ye geçmesi bekleniyor.

[old_news_related_template title="Tropik fırtına yaklaşırken hazırlıklar sürüyor... Ege'de kasırga ne zaman başlayacak?" desc="Dün Türkiye'nin gündemine giren ve kıyı Ege'yi son derece kuvvetli şekilde etkilemesi beklenen kasırgaya dair son dakika detayları gelmeye devam ediyor. Gelecek kasırga için belediyeler ve vatandaşlar hazırlıklarını sürdürüyor. Kasırganın yurda giriş yapacağı noktanın İzmir olması bekleniyor. Ege Bölgesi'ndeki diğer şehirlerde de belediyelerin hazırlıkları sürüyor. Peki adım adım yaklaşan tropikal medicane ne zaman Türkiye'yi vuracak?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/hava-durumu-son-dakika-3_16_9_1538127176.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/egede-kasirga-ne-zaman-baslayacak-tropik-firtina-adim-adim-yaklasiyor-2650728/"]

 

[old_news_related_template title="Kasırgadan nasıl korunacağız? Fırtına gelirken korunma yöntemleri..." desc="Türkiye'nin gündemindeki kasırga hakkında Meteoroloji'nin de açıklama yapmasıyla birçok vatandaş kasırgadan nasıl korunacağını araştırmaya başladı. Ülkemizde çok fazla rastalanan bir doğa olayı olmayan çok kuvvetli rüzgarlardan korunmak için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan bazı önemler bulunuyor. Rüzgar hızının 12 bofor kuvvetine kadar ulaşması bekleniyor, peki bu ne anlama geliyor?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/firtina-son-dakika-kasirga_16_9_1538048358.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kasirgadan-nasil-korunacagiz-firtina-gelirken-korunma-yontemleri-2649490/"]