Çok sayıda farklı spor branşına ev sahipliği yapan Sporcu Fabrikası ile Adrenalin Park olmak üzere iki dev spor tesisinin bulunduğu ilçede Gürsu Belediyesi, her mahalleye bir spor sahası, yüzme havuzu, kamp ve yürüyüş alanları, bisiklet güzergâhları yaparak “7’den 77’ye spor kenti” sloganın hakkını veriyor.

UYUŞTURUCU MADDE KULLANIMI HIZLA DÜŞÜYOR


Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, resmi kayıtlara göre 3 yılda çocuk ve gençlerde uyuşturucu kullanımı ile suça karışma oranının yüzde 74 oranında düştüğünü söyleyerek, gençlerin spora yönelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Işık, uyuşturucu bağımlılarının belediye desteğiyle tedavi edilmesiyle birlikte spora yönelmesini ise gururla anlatıyor.

sporda-ornek-ilce-3

BU MUTLULUK, GURUR GÜRSU’NUN


7’den 77’ye spor kenti, sağlıklı Gürsu hedefleri doğrultusunda geldikleri noktanın kendilerinin en büyük yatırımı olduğunu söyleyen başkan Mustafa Işık, 9 bin 800 kayıtlı lisanslı çocuk ve genç sporcunun bulunduğunu belirterek, “ilçemizdeki spor tesislerinde düzenli spor yapanların sayısı 20 bini geçti. Doğa ve spor alışkanlıkları kapsamında doğa yürüyüşleri ve bisiklet kullanımı girişimlerimiz de karşılık bulmaya başladı. Artık yürüyüşe çıkan ve bisiklet kullanan vatandaşlarımıza her gün yenileri ekleniyor” diye konuştu.

SPOR YAPANA AYRICALIK


Başkan Işık, düzenli olarak sabah akşam yürüyen, bisiklete binen vatandaşlarımızı teşvik etmek ve alışkanlık haline getirmek için özel bir çalışma yürüttüklerini de belirleterek, “Akıllı telefonlarla bu süreçleri bizimle paylaşacak olan vatandaşlarımızı günlük hayatlarını kolaylaştıracak onlara avantaj sağlayacak ödüller bekliyor” şeklinde konuştu.

sporda-ornek-ilce-2

OKÇULUK, DAĞCILIK, YAMAÇ PARAŞÜTÜ


Doğaseverlerin sık sık ziyaret ettiği Gürsu Adrenalin Parkı 2 milyona liraya mal olmuş.Burada Bungalov evlerde konaklama imkânı da sunulurken, tesiste; tam otomatik olimpik trap poligonu, okçuluk poligonu, dağcılık parkuru, tırmanma duvarı, ATV safari parkuru, çok amaçlı yapay duvar (arama kurtarma ve dağcılık eğitimleri için), kampçılık alanı, gölet sporları alanı (kano sporları, su bisikleti), zipline, yamaç paraşütü başlangıç eğitim veriliyor.

VOLEYBOL, HENTBOL, FUTSAL, GÜREŞ


8 milyon liraya mal olan Gürsu Spor Fabrikası’nda ise 6 adet standartlara uygun antrenman salonu, çok fonksiyonlu uluslararası standartlara sahip dönüşümlü çok amaçlı salon ve uluslararası standarda sahip tenis kordu bulunuyor. Tesiste basketbol, voleybol, hentbol, futsal, güreş, tekvando, karate, boks, masa tenisi, jimnastik, okçuluk, fitness, judo, duvar tırmanma eğitimi veriliyor. 12 mahallede semt sahaları, yüzme havuzları, 16 spor kulübüne tesis ve düzenli malzeme desteği, tüm okulların spor salonlarının yenilenmesi yapıldı. Gürsu Belediyespor ve Doğa Sporları birimde 12 antrenör tarafından spor ve akademi eğitimi veriliyor. Ayrıca kadınlar ücretsiz plates ve zumba dersleri veriliyor.