Audi ile fuara katılmayacaklar üç etti... Alman premium otomobil üreticisi Audi, Automotive News'e yaptığı açıklamada 2019 yılında düzenlenecek olan Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı(NAIAS) katılmayacaklarını söyledi. Fuara katılmak yerine standart olarak ürün tanıtımlarına devam edeceklerini de marka bu duruma ekledi.

shutterstock_371320099-kopya

Konumuz aslında çok fazlada Audi üzerine odaklanmak değil. İşin aslına bakarsanız NAIAS 2019'a sadece Audi de katılmıyor... Mercedes-Benz ve BMW de katılmayacaklarını daha önceden duyurmuşlardı. Bu üç markaya ek olarak geçen yıl, Mazda, Mini, Volvo, Porsche, Mitsubishi, Jaguar Land Rover gibi önemli markalar bu fuara katılmamışlardı. Mercedes ve BMW, NAIAS'tan daha büyük ve daha çok ziyaretçiye sahip olan CES yani Consumer Electronics Show'a katılmanın daha faydalı olduğunu belirtmişlerdi. Bu durum ve eklenen yeni markalar Amerika'da ve dünyada önemli bir yeri olan Detroit Auto Show'un sonu mu geliyor sorusunu akıllara getiriyor.

shutterstock_558844882-kopya

BMW, Mercedes ve Audi'nin fuara katılmayacaklarını açıklamaları Detroit Auto Show'un durumunu da sıkıntıya sokuyor. Özellikle fuara katılacak  olan markalar ya da katılmayı planlayanlar, üretici bazında olan katılımın, önemli markaların olmamasından dolayı kesinlikle endişeliler. Fuarı düzenleyen Detroit Otomobil Satıcıları Derneği sözcüsü, "Fuarla alakalı devrimsel nitelikte yaptığımız adımlar ortada, yalnızca Detroit'te sunulabilecek düşük maliyetli fırsatlar sunan bir organizasyonuz ve bu fırsatları üreticilere sunmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

shutterstock_559270801-kopya

VW Grubunun bir markası olan AUdi, son 10 yılda Amerika'daki satışlarıyla dikkat çekiyor. Özellikle en önemli SUV pazarı olan Amerika'da geçtiğimiz yıl Q8 Crossover Concept modelinin dünya prömiyerini gerçekleştirmişlerdi. Bu detaylar ışığında Audi'nin bu organizasyona katılmama durumu şaşırtıcı. Ek olarka VW grubundaki diğer markalar, fuara katılımla alakalı negatif bir durum belirtmediler.

[old_news_related_template title="Audi 1.16 milyon aracını geri çağırıyor!" desc="VW Grubunun premium markası olan Audi, 2013-2017 yılları arasında üretilen A ve Q serisi modellerini yanma riski yüzünden geri çağırıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/shutterstock_371575195-kopya_16_9_1524635890.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/otomotiv/audi-1-16-milyon-aracini-geri-cagiriyor-2369723/"]